ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Προειδοποίηση στη Φλόριντα μετά από κρούσμα αμοιβάδας που τρώει τον εγκέφαλο

Κρούσμα σπάνιας αμοιβάδας που τρώει τον εγκέφαλο επιβεβαιώθηκε στη Φλόριντα, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας στην πολιτεία των ΗΠΑ.

Το τμήμα Υγείας της Φλόριντα είπε ότι ένα άτομο στην κομητεία Χίλσμπορο είχε προσβληθεί από την Naegleria fowleri. Η μικροσκοπική, μονοκύτταρη αμοιβάδα μπορεί να προκαλέσει μόλυνση του εγκεφάλου και είναι συνήθως θανατηφόρα. Συνήθως εντοπίζεται σε ζεστά νερά και εισέρχεται στο σώμα μέσω της μύτης. Το τμήμα Υγείας της πολιτείας δεν ανέφερε που σημειώθηκε η μόλυνση και ποια είναι η κατάσταση του ασθενούς. Σημειώνεται ότι η αμοιβάδα δεν μπορεί να περάσει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Όπως εξηγεί το BBC, μολύνσεις παρατηρούνται κυρίως στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ. Στη Φλόριντα είναι σπάνιες καθώς έχουν ανααφερθεί μόλις 37 περιπτώσεις από ο 1962.

Ωστόσο, δεδομένων των δυνητικά θανατηφόρων συνεπειών της μόλυνσης, το τμήμα Υγείας εξέδωσε προειδοποίηση στους κατοίκους της κομητείας Χίλσμπορο στις 3 Ιουλίου. Αξιωματούχοι υγείας προέτρεψαν τους ντόπιους να αποφύγουν τη ρινική επαφή με νερό από βρύσες και άλλες πηγές όπως λίμνες, ποτάμια και κανάλια όπου οι μολύνσεις είναι πιο πιθανές κατά τους θερμότερους καλοκαιρινούς μήνες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο.

Όσοι έχουν μολυνθεί από την Naegleria fowleri έχουν συμπτώματα όπως πυρετό, ναυτία και έμετο, καθώς και δυσκαμψία στον λαιμό και πονοκεφάλους. Οι περισσότεροι πεθαίνουν μέσα σε μια εβδομάδα.

Το τμήμα Υγείας προέτρεψε τα άτομα που εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα να «ζητήσουν ιατρική βοήθεια αμέσως, καθώς η ασθένεια εξελίσσεται γρήγορα». «Θυμηθείτε, αυτή η ασθένεια είναι σπάνια και αποτελεσματικές στρατηγικές πρόληψης μπορούν να επιτρέψουν μια ασφαλή και χαλαρωτική καλοκαιρινή περίοδο κολύμβησης», ανέφερε.

Οι λοιμώξεις από Naegleria fowleri είναι σπάνιες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Μεταξύ 2009 και 2018, μόνο 34 μολύνσεις αναφέρθηκαν στη χώρα. Από αυτές τις περιπτώσεις, 30 άτομα μολύνθηκαν από ύδατα αναψυχής, τρία μετά την ρινική πλύση με μολυσμένο νερό βρύσης και ένα άτομο μολύνθηκε από μολυσμένο νερό της βρύσης που χρησιμοποιήθηκε τσουλήθρα αυλής, είπε το CDC

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search