ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό θα φτάσουν στην Ιταλία στο τέλος του έτους

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας στη γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε στην στρατηγική της κυβέρνησης Κόντε και στο βασικής σημασίας θέμα του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

«Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα φτάσουν στην Ιταλία στο τέλος του χρόνου», τόνισε ο Σπεράντσα και πρόσθεσε ότι πρόκειται για το εμβόλιο που προετοιμάζεται στην Οξφόρδη, και με τη συνεργασία Ιταλών επιστημόνων.

Παράλληλα, δήλωσε ότι σύντομα η ιταλική κυβέρνηση θα δώσει και πάλι το αναγκαίο «πράσινο φως» στην διεξαγωγή κρουαζιέρων και εκθεσιακών πρωτοβουλιών. Σε ό,τι αφορά τις εκθέσεις, όμως, θα υπάρξουν αυστηροί περιορισμοί σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών και την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, για να αποφευχθούν τυχόν συνωστισμοί.

Η αρμόδια επιτροπή ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε επανέλαβε, επίσης, ότι τα τρένα (με διαδρομές εντός και εκτός περιφερειών) θα πρέπει να πωλούν, για λόγους ασφαλείας των επιβατών, μόνον το 50% των συνολικών διαθέσιμων εισιτηρίων.

Επιβεβαιώνεται, τέλος, ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου στα στάδια, για τους φιλάθλους (διότι θεωρείται πολύ δύσκολο να μπορέσει να τηρηθεί η επιβεβλημένη απόσταση) όπως και η απαγόρευση λειτουργίας για τις μη υπαίθριες ντίσκο και κλαμπ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμμ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς.Στο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search