ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ο κορωνοϊός σαρώνει ξανά την Ιταλία: 1.229 νέα κρούσματα, 9 νεκροί

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.229 κρούσματα κορωνοϊού, με εννέα νεκρούς.

Συνολικά, στις εντατικές μονάδες θεραπείας της χώρας βρίσκονται 201 ασθενείς. 37.289 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό, και 2.222 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο. Σήμερα τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Λομβαρδία (176), στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας (141) και στην περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη (139).

«Ο ιός πλήττει σειρά οργάνων, και τον εγκέφαλο», λένε Ιταλοί επιστήμονες

Παράλληλα, από το ιταλικό εργαστήριο της Πομέτσια, έξω από την Ρώμη (το οποίο συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την παρασκευή εμβολίου) ερευνητές τονίζουν σήμερα ότι «το κύριο χαρακτηριστικό της Covid-19 είναι η δυνατότητα του ιού να πλήττει σειρά οργάνων, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου». Από τα κύρια συμπτώματα που παρατηρούνται είναι μυαλγία, εγκεφαλοπάθεια και εκτεταμένος πόνος στο κεφάλι. Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, τέλος, «οι νευρολόγοι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της πανδημίας και στην πρόοδο των προσπαθειών που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα τα κρούσματα ήταν 1.008, με δεκατέσσερις νεκρούς. Κατά την σημερινή ημέρα, όμως, έγιναν εβδομήντα πέντε χιλιάδες τεστ, ενώ χθες δεν ξεπέρασαν τα σαράντα πέντε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search