ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Επίσημο μπλόκο της Σαουδικής Αραβίας στα τουρκικά προϊόντα

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μποϊκοτάρει τα τουρκικά προϊόντα τίθεται σε ισχύ αυτή την εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να χτυπήσει την ήδη παραλυμένη οικονομία της Τουρκίας, αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet.

Το Ριάντ επέβαλε πέρυσι ανεπίσημα μποϊκοτάζ σε τουρκικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων υφασμάτων και τροφίμων.

Έκτοτε οι Σαουδάραβες κρατούν εκατοντάδες τουρκικά φορτηγά στα σύνορα της χώρας τους και χιλιάδες πακέτα από την Τουρκία στα αεροδρόμιά τους. Η είσοδος των φορτηγών στη χώρα επετράπη μόνο μετά από παρέμβαση Τούρκων διπλωματών στο βασίλειο.

Το 2017, όταν ένα μπλοκ υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έκοψε δεσμούς με το γειτονικό Κατάρ, κυρίως για την υποστήριξή του στην Αδελφότητα, η Άγκυρα υποστήριξε τη Ντόχα οικονομικά και στρατιωτικά. Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας παραμένουν τεταμένες μετά από μια πολιτική κρίση μεταξύ των δύο χωρών λόγω της δολοφονίας του αντιφρονούντα Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σαουδαραβικές επιχειρηματικές ομάδες, όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ριάντ, να ζητήσουν πλήρες μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ασκούν πίεση στις τοπικές επιχειρήσεις να μην κάνουν εμπόριο με την Τουρκία και τις βιομηχανίες της. Η τουρκική εφημερίδα Dunya ανέφερε ότι η Σαουδική κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με μεμονωμένες επιχειρήσεις και τους διέταξε να μην κάνουν εμπόριο με τουρκικές εταιρείες ή να μην αγοράσουν προϊόντα που κατασκευάζονται στην Τουρκία. Η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι θα επιβάλει πρόστιμα σε οποιαδήποτε εταιρεία αγνοεί την εντολή.

Στο μεταξύ, η Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για να αποθαρρύνει τους πολίτες της να ταξιδέψουν στην Τουρκία.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του βασιλείου έχουν ορίσει την Τουρκία ως μη ασφαλή τοποθεσία λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας που έχει ως στόχο Σαουδάραβες πολίτες, ενώ σχετική προειδοποίηση έχει εκδώσει και η σαουδαραβική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Ο αριθμός των Σαουδαράβων τουριστών που επισκέφτηκαν την Τουρκία μειώθηκε 17% πέρυσι.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ηταν μια κρύα μέρα του περασμένου Δεκεμβρίου όταν ο επιχειρηματίας και επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Μπαχρέιν Ηλίας Φέρτης έλαβε μια ειδοποίηση από το Auction.net, το οποίο χρη . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την περίοδο 19 έως 22 Μαρτίου, θα καταβληθούν 90.223.745 ευρώ σε 96.786 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο καύσωνας που πλήττει τη Λατινική Αμερική από τις αρχές του έτους έφτασε σε επίπεδα-ρεκόρ αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας η αισθητή θερμοκρασία . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Μπαράζ εκρήξεων παρατηρούνται για τρίτη μέρα στο ηφαίστειο της χερσονήσου Ρέικιανες, που εξερράγη για τέταρτη φορά από τον Δεκέμβριο, ωστόσο οι αρχές της Ισλανδίας διαβεβαιώνουν ότ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επισκεφθεί το Καραμανδάνειο, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας, του οποίου
Image
Image

Search