ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμενικό αεροσκάφος

Για εμπλοκή της Τουρκίας στην εμπόλεμη σύρραξη μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας κάνει λόγο το αρμενικό Υπουργεία Άμυνας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε αρμενικό αεροσκάφος τύπου SU-25.

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τουρκικά μαχητικά F-16 απογειώθηκε από αεροδρόμιο του Αζερμπαϊτζάν συνοδεύοντας αεροσκάφη των Αζέρων και τουρκικής κατασκευής drones που βομβάρδιζαν αρμενικές θέσεις.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, ένα από τα τουρκικά F-16 κατέρριψε ένα αρμενικό αεροσκάφος τύπου SU-25 που βρισκόταν εντός αρμενικού εναέριου χώρου.

 

Ο πιλότος του SU-25 σύμφωνα με πληροφορίες είναι νεκρός.

 

Ο ρόλος Τουρκίας και Ρωσίας

Η Τουρκία έχει στενούς δεσμούς  με το Αζερμπαϊτζάν. Το 1993 μάλιστα, υποστηρίζοντας τους Αζέρους έκλεισε τα σύνορα της με την Αρμενία χωρίς να τα ξανανοίξει.

 

Η Ρωσία από την πλευρά της , αν και σύμμαχος με την Αρμενία διατηρεί καλές σχέσεις και με το Αζερμπαϊτζάν και έκανε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός ενώ η Τουρκία ανακοίνωσε ότι στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να αποχωρήσει αμέσως η Αρμενία από τα εδάφη των Αζέρων που έχει καταλάβει, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα για να τερματιστεί η κρίση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμμ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς.Στο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search