ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 50 εκατομμύρια οι Αμερικανοί που ήδη έχουν ψηφίσει

Με 11 ημέρες να υπολείπονται για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, για τις προεδρικές εκλογές, με διεκδικητές του προεδρικού θώκου τον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ, ο αριθμός των πολιτών που ήδη έχουν ψηφίσει ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια.

 

Την καταμέτρηση έκανε το US Elections Project.

 

Η πρόωρη ψηφοφορία καταρρίπτει ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ φέτος, καθώς πολλοί ψηφοφόροι προτιμούν να ψηφίσουν νωρίτερα προκειμένου να αποφύγουν τον συνωστισμό την ημέρα των εκλογών, μεσούσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

 

Σύμφωνα με την καταμέτρηση που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Φλόριντας, περισσότεροι από 35 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη ψηφίσει μέσω επιστολικής ψήφου και περισσότεροι από 15 εκατομμύρια αυτοπροσώπως στην κάλπη.

 

Οι εντυπωσιακοί αυτοί αριθμοί αποτελούν ένδειξη του έντονου ενδιαφέροντος για την εκλογική μάχη μεταξύ του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, αλλά και της επιθυμίας των Αμερικανών πολιτών να μειώσουν τον κίνδυνο έκθεσής τους στην Covid-19, που έχει σκοτώσει πάνω από 221.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

 

Το υψηλό ποσοστό της συμμετοχής στην πρόωρη ψηφοφορία οδήγησε τον Μάικλ ΜακΝτόναλντ, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Φλόριντας που διαχειρίζεται το U.S. Elections Project, να προβλέψει έναν αριθμό ρεκόρ συμμετοχής των περίπου 150 εκατομμυρίων πολιτών, ήτοι το 65% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Το υψηλότερο ποσοστό από το 1908.

 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

523 περιστατικά, τα περισσότερα αφορούσαν µέθη και πτώσεις Σε 523 ανήλθαν τα περιστατικά που κλήθηκαν να διαχειριστούν το τελευταίο τριήµερο του Πατρινού Καρναβαλιού οι ιατροί και . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την πόλη του Αγίου Νικολάου της Κρήτης αφότου το ξέφρενο γλέντι του καρναβαλιού κατέληξε σε τραγωδία με τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη από ναυτική φωτοβολ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στη Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφορ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στη ζωή της έβαλε μια 70χρονη ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας μέσα στο σπίτι της στην Εύβοια. Σύμφωνα με το evima.gr, η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην περιοχή το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επισκεφθεί το Καραμανδάνειο, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας, του οποίου
Image
Image

Search