ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανοί κομάντος ανακατέλαβαν ελληνόκτητο τάνκερ

Μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση, που διήρκεσε μόλις επτά λεπτά, 16 κομάντος ανακατέλαβαν ένα ελληνόκτητο τάνκερ ανοικτά της νήσου Γουάιτ στη Βρετανία.

Πληροφορίες για «Νιγηριανούς λαθρεπιβάτες», που «απειλούσαν να σκοτώσουν το πλήρωμα», ανάγκασαν τον καπετάνιο του τάνκερ «Nave Andromeda» της ελληνικής Navios Tankers Management, με σημαία Λιβερίας, να εκπέμψει SOS πυροδοτώντας φόβους για πειρατεία. Τα μέλη του πληρώματος φέρονται να αναζήτησαν καταφύγιο σε ασφαλή χώρο τού μήκους 228 μέτρων τάνκερ, που αναμενόταν να φθάσει χθες το πρωί στο Σαουθάμπτον.

Το τάνκερ, που είχε αποπλεύσει προ δύο εβδομάδων από το Λάγκος της Νιγηρίας, έριξε άγκυρα ανοιχτά της νήσου Γουάιτ, παρά την απαγόρευση από το Λιμενικό. Και μετά από περίπου δέκα ώρες ξεκίνησε η έφοδος των κομάντος από αέρος και θαλάσσης που κατέληξε στη σύλληψη επτά υπόπτων κι ενώ έπλεε στην περιοχή μια φρεγάτα του βρετανικού πολεμικού ναυτικού, που όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, και τα 22 μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή. Η περιπέτειά τους ξεκίνησε όταν βρήκαν τους λαθρεπιβάτες και προσπάθησαν να τους κλειδώσουν σε καμπίνα προκειμένου να τους παραδώσουν στις βρετανικές Αρχές. Οι τελευταίοι φέρονται να έσπασαν τζάμια και εκστόμιζαν απειλές κατά της ζωής των ναυτικών. «Προσπαθώ να τους κρατήσω ήρεμους, αλλά παρακαλώ στείλτε βοήθεια», φέρεται να είπε ο καπετάνιος στη διάρκεια του σήματος SOS σύμφωνα με πηγή από τη νήσο του Γουάιτ, η οποία πρόσθεσε ότι ο πλοίαρχος «δήλωσε ξεκάθαρα ότι φοβόντουσαν για τις ζωές τους και χρειάζονταν επειγόντως βοήθεια. Άκουγες στη φωνή του την απελπισία». Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς στη διάρκεια της επιχείρησης στο τάνκερ, όπως επιβεβαίωσε ο Τομπίας Έλγουντ, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του Βρετανικού Κοινοβουλίου. Αρχικά διατυπώθηκαν ανησυχίες ότι στο ελληνόκτητο τάνκερ είχε εκδηλωθεί πειρατεία, αλλά δικηγόροι που εκπροσωπούν την πλοιοκτήτρια εταιρεία είπαν στο BBC ότι το περιστατικό «100% δεν ήταν πειρατεία».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο 17χρονος μαθητής δείχνει στην κάμερα του LIVE NEWS το χέρι που ήρθε σε επαφή με το γυμνό καλώδιο. Εξηγεί πώς τον χτύπησε το ρεύμα μέσα στο σχολείο του στη Πάτρα και φαίνεται να . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες η κα Κωνσταντοπούλου μίλησε για ψέματα από την πλευρά του Κωνσταντίνου Τασούλα. «Μην ακούτε τα ψέματα του κ. Τασούλα. Μονομερώς ο Πρόεδ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search