ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ : Για πρώτη φορά κατέγραψαν πάνω από 90.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Στις ΗΠΑ καταγράφηκε χθες Πέμπτη νέο θλιβερό ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, τα οποία ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 90.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Αναζωπύρωση της πανδημίας

Η χώρα, όπου έχει ενσκήψει αναζωπύρωση της πανδημίας από τα μέσα του Οκτωβρίου, κατέγραψε 91.290 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό από την Τετάρτη ως την Πέμπτη, με βάση την επισκόπηση από το Γαλλικό Πρακτορείο των δεδομένων του πανεπιστημίου ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 02:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας).

Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 8,94 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της ως εδώ.

Πάνω από 1.000 νεκροί σε 24 ώρες

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 1.021 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ, τη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κοροναϊού στον κόσμο, σε απόλυτους αριθμούς.

Ως χθες Πέμπτη, στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 228.625 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ μολύνσεων σε μια ημέρα είχε καταγραφεί το Σάββατο, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 88.973 κρούσματα.

Μαίνεται η πανδημία

Το τρέχον διάστημα, η πανδημία μαίνεται στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ και σε μεσοδυτικές πολιτείες.

Πέντε ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έχει μετατρέψει τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης σε αιχμή του δόρατος της επίθεσής του εναντίον του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά από τη δεκαετία της κρίσης αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters. «Πριν από μια δεκαετία, η Ελλάδα βρισκόταν στη δίνη μιας καταστροφι . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η φιλοϊρανική πολιτοφυλακή Χασντ ας Σααμπί («Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης»), η οποία έχει ενταχθεί στον ιρακινό στρατό, ανακοίνωσε σήμερα ότι ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε διοικητήρι . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Σαράντα και πλέον χρόνια μετά τη φονικότερη πυρκαγιά της Ιρλανδίας σε ένα νυχτερινό κέντρο, δικαστήριο του Δουβλίνο δικαίωσε τις οικογένειες των θυμάτων που έδωσαν έναν μακρύ δικασ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με κεντρικό επιχείρημα ότι η ηγεσία του κόμματος Σπαρτιάτες «ασκείται από τον καταδικασθέντα για την ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη», το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με κεντρικό επιχείρημα ότι η ηγεσία του κόμματος Σπαρτιάτες «ασκείται από τον καταδικασθέντα για την ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη», το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
Image
Image

Search