ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Το BBC απαγορεύει στο προσωπικό του να πάει σε Gay Pride

Οι δημοσιογράφοι του BBC ανακοίνωσαν ότι οι νέοι κανόνες για την αμεροληψία ενδέχεται να μην τους επιτρέπουν να πραγματοποιούν ΛΟΑΤΚΙ+ πορείες Υπερηφάνειας, ακόμη και χωρίς τη δημοσιογραφική ιδιότητα, σε περίπτωση που η παρουσία τους θεωρηθεί ένδειξη πολιτικής κατεύθυνσης. Ο γενικός διευθυντής του BBC, Tim Davie, παρουσίασε αυτούς τους ακατανόητους κανόνες την Πέμπτη, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την αντίληψη του κοινού ότι το BBC είναι ένα αμερόληπτο μέσο, μετά από μακροχρόνια κριτική που ασκείται από τα δεξιά μέσα ενημέρωσης σχετικά με φερόμενη μεροληψία του προσωπικού της εταιρείας σε συγκεκριμένα θέματα. Εκτός από τις αυστηρές νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Davie εισήγαγε την απαγόρευση των δημοσιογράφων του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού να συμμετέχουν σε "δημόσιες διαδηλώσεις ή συγκεντρώσεις για αμφιλεγόμενα ζητήματα".

 

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν ότι "απαιτείται κρίση ως προς τα ζητήματα που είναι αμφιλεγόμενα σε σχέση με πορείες ή διαδηλώσεις", αν και οι περισσότερες πορείες είναι αμφισβητούμενες σε κάποιο βαθμό. Δημοσιογράφοι του BBC σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν στον Guardian ότι οι διευθυντές τους είχαν ενημερώσει ότι ενώ οι πορείες Υπερηφάνειας δεν αναφέρονται συγκεκριμένα από τις οδηγίες, οι δημοσιογράφοι θα σταματήσουν να πηγαίνουν λόγω των νέων κανόνων. Πηγές του BBC δεν το αμφισβήτησαν, αλλά δήλωσαν ότι η ερμηνεία των κανόνων θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των τοπικών διευθυντών. Τόνισαν δε ότι δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση στις πορείες Υπερηφάνειας στους κανόνες, αλλά ουσιαστικά υπονοείται. Οι υπάλληλοι του BBC που δεν εργάζονται στα τμήματα ειδήσεων θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δημόσιες πορείες και διαδηλώσεις.

 

Να σημειωθεί, ότι εκτός των Pride, σύμφωνα με τους νέους κανόνες και οι πορείες για το Black Lives Matter θα είναι απαγορευμένες για το προσωπικό των ειδήσεων, ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμμ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς.Στο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search