ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα παγκόσμια δοκιμή για το εμβόλιο της Οξφόρδης

Το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης / AstraZeneca θα υποβληθεί σε μια νέα παγκόσμια δοκιμή καθώς επικριτές αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό ότι θα μπορούσε να προστατεύσει έως και το 90% των ανθρώπων από τον κορονοϊό. Επιπλέον οι κατασκευαστές του ρωσικού εμβολίου Sputnik V δήλωσαν ότι η AstraZeneca θα πρέπει να προσπαθήσει να συνδυάσει το πειραματικό του πλάνο με το ρωσικό για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο Κρις Ουιτι, ο αρχίατρος της Αγγλίας αρνείται το ενδεχόμενο να στηρίξει την ασφάλεια του εμβολίου της Οξφόρδης μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην AstraZeneca για έλλειψη εγκυρότητας της αποτελεσματικότητας του εμβολίου. Τη Δευτέρα, αναφέρθηκε ευρέως ότι το εμβόλιο από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ήταν πολύ αποτελεσματικό στις προηγμένες δοκιμές του. Αλλά αργότερα τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με το πώς παρουσιάστηκαν τρία διαφορετικά επίπεδα αποτελεσματικότητας καθώς η μέση αποτελεσματικότητα του είναι 70%, αλλά καταγράφεται επίσης χαμηλότερη από 62% εως και 90%. «πρέπει να διεξάγουμε μία πρόσθετη μελέτη» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Pascal Soriot σύμφωνα με το Bloomberg. Η ερευνήτρια, καθηγήτρια της Οξφόρδης, Sarah Gilbert, δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι είναι πιθανό μια μικρότερη αρχική δόση να αποδώσει στο ανοσοποιητικό σύστημα με τρόπο που μιμείται καλύτερα τη φυσική μόλυνση. Αλλά δεν υπάρχει προηγούμενο για τη χορήγηση άλλων εμβολίων με αυτόν τον τρόπο». «Απλώς δεν έχουμε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να πούμε αν αυτά τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα», δήλωσε η Natalie Dean, επίκουρη καθηγήτρια βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. «Σίγουρα δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες για να αποφασίσουμε εάν αυτή η μισή δόση λειτουργεί πραγματικά» Επιπλέον Αποδείχθηκε ότι το αποτέλεσμα του εμβολίου βασίστηκε σε μια ομάδα περίπου 2.700 ατόμων και κανένας από αυτούς δεν ήταν ηλικίας άνω των 55 ετών με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια νέα μελέτη σε σχέση με την απόδοση της χαμηλότερης δόσης του εμβολίου από την υψηλότερη. Η πρόταση της Ρωσίας όπου το εμβόλιο Sputnik V είναι 92% αποτελεσματικό, είναι να δοκιμαστεί ένα σχήμα συνδυασμού του εμβολιασμού AZ με το SputnikV που θα ενισχύσει την συνολική αποτελεσματικότητα», ανέφεραν οι προγραμματιστές του ρωσικού εμβολίου στο λογαριασμό τους στο Twitter. Πτώση κατέγραψαν στο Λονδίνο οι μετοχές της AstraZeneca 6 % μετά την ανακοίνωση. Συγκριτικά, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα της δοκιμής από το εμβόλιο κυκλοφόρησαν νωρίτερα αυτό το μήνα, δείχνοντας αποτελεσματικότητα 90%, οι μετοχές της Pfizer και της BioNTech έχουν αυξηθεί 6% και 14% αντίστοιχα ενώ η Moderna σημείωσε αύξηση 11 % από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν τα δοκιμαστικά δεδομένα για τα εμβόλια.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search