ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο : Πληροφορίες για λιγότερες δόσεις στην ΕΕ από την AstraZeneca

Αποψινές πληροφορίες αρκετών Μέσων Ενημέρωσης στην Αυστρία, τα οποία επικαλούνται πηγές του αυστριακού υπουργείου Υγείας, αναφέρουν πως η AstraZeneca θα μπορούσε να παραδώσει λιγότερα εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί και η αιτία είναι ότι η απόφαση της ΕΕ για την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας  αναμένεται για τις 29 Ιανουαρίου.

 

Για την Αυστρία,  αυτό σημαίνει ότι αντί για 2.000.000 δόσεις εμβολίων αυτής της εταιρείας μόνον 600.000 θα μπορούσαν να παραδοθούν  στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2021.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες – οι οποίες ωστόσο μέχρι απόψε δεν είχαν επιβεβαιωθεί ούτε από το υπουργείο Υγείας ούτε  από την εταιρεία —  οι εγχώριες αρχές ενημερώθηκαν σήμερα σχετικά, μετά από συνομιλία που είχαν νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της AstraZeneca, η οποία προφανώς προτίθεται να παραδώσει πρώτα σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.

 

Δεν είναι ακόμη σαφές, εάν αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων,  το οποίο προβλέπει ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι άνω των 65 ετών θέλουν να εμβολιαστούν, δηλαδή, 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι.

 

Από την Αυστρία  έχουν παραγγελθεί, προφανώς για μέχρι αυτή την ημερομηνία, 937.950  δόσεις εμβολίου της  Pfizer, 200.000 δόσεις  από τη Moderna και 2,16 εκατομμύρια από την AstraZeneca.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Ο Βασίλης Μίχας βρέθηκε καλεσμένος το μεσημέρι της Κυριακής 17/3 στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται» και μίλησε μεταξύ άλλων για την καταγωγή του και την αμη . . .
LIFE STYLE

Την Μαρκέλλα Γιαννάτου φιλοξένησε η Ναταλία Γερμανού στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» του Alpha, το Σάββατο, με αφορμή τόσο τα τηλεοπτικά όσο και τα θεατρικά της σχέδια . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας  καλεί σε ακρόαση επαγγελματίεςγυναίκες-ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25-30 ετών, για την επερχόμενη θεατρικήπαραγωγή του Άρματος Θέσπιδος Ο . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζεται         Ομαδική εικαστική έκθεση «Όσο πατάει η γάτα…»                            Διάρκεια έκθεσης: εως 2 Απριλίου   Τρίτη                 Έκθεση βιβλίου με θέμα «γάτε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επισκεφθεί το Καραμανδάνειο, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας, του οποίου
Image
Image

Search