ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Στις πρώτες θέσεις σε αξιοποίηση κονδυλίων της ΕΕ

Στις πρώτες θέσεις σε αξιοποίηση κονδυλίων της ΕΕ βρίσκεται η Κύπρος, καθώς όπως αναφέρθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Κύπρος κατέχει καλό ποσοστό αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ο ρυθμός απορρόφησης, επίσης, αυξάνεται σημαντικά κατά τα τελευταία τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, την τελευταία τριετία, καταγράφεται αύξηση απορρόφησης κονδυλίων, κατ' έτος: 27% το 2018, 40% το 2019, 55% το 2020

Στις πληρωμές του Ευρωπαϊκού ταμείου ανάπτυξης η Κύπρος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις με 59%. Η Κύπρος αντλεί περισσότερα απ' όσα προσφέρει στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. με το συνολικό κέρδος να φτάνει τα 60 εκατ. ευρώ.

Η συνεισφορά το 2019 ήταν 209,3 εκατ. και έλαβε 266,4 εκατ.

Η αντίστοιχη το 2018 ήταν 203,4 εκατ. και έλαβε 263,9 εκατ.

Όπως τόνισε κατά τη χθεσινή συνεδρία ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ιερόθεος Παπαδόπουλος «η Κύπρος δεν θεωρείται χώρα υψηλού κινδύνου σε σχέση με τη διαφανή και ορθή κατανομή των κονδυλίων».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search