ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Τιμ Μπέρνερς Λι: Το ψηφιακό χάσμα μεγαλώνει

O Σερ Τιμ Μπέρνερς Λι, δημιουργός του web, δήλωσε ότι ο κορονοϊός υπογραμμίζει τη σημασία της πρόσβασης στο Ίντερνετ ως βασικό δικαίωμα- και ότι πολλοί άνθρωποι νεαρής ηλικίας δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό, με το ψηφιακό χάσμα να μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

Για αυτόν τον λόγο, κάλεσε τις κυβερνήσεις να επενδύσουν για την παροχή οικουμενικού broadband ως το 2023. «Δεν έχουμε περιθώριο να μην το κάνουμε» έγραψε στην ετήσια επιστολή του για την επέτειο του World Wide Web.

 

ADVERTISING

 

Όπως πρόσθεσε, μέσα στους τελευταίους 12 μήνες έχει αποδειχνεί πως αποτελεί «γραμμή ζωής, που μας επιτρέπει να προσαρμοστούμε και να συνεχίσουμε». Ωστόσο τόνισε ότι το 1/3 των νέων δεν έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ και πολλοί άλλοι στερούνται την ποιότητα σύνδεσης που χρειάζεται για να δουλεύουν ή να μορφώνονται από το σπίτι.

 

Σε συνέντευξή του στο BBC είπε πως καθώς το web γινόταν πιο ισχυρό, το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των εχόντων και των μη εχόντων γινόταν μεγαλύτερο. «Πάντα έτσι ήταν» σχολίασε. «Τώρα η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση το κάνουν πιο ξεκάθαρο».

 

Αναφερόμενος στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημείωσε πως είναι σοκαριστικός ο αριθμός των παιδιών που δεν έχουν ουσιώδη συνδεσιμότητα, καλώντας για επιτάχυνση των ενεργειών για fibre broadband και καλύτερες mobile συνδέσεις στην ύπαιθρο. «Θα έπρεπε να αποτελεί πολύ υψηλότερη προτεραιότητα τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την κυβέρνηση» σχολίασε για τη χώρα του.

 

Η επιστολή του Σερ Τιμ, την οποία συνέγραψε με τη συνιδρύτρια του Web Foundation, Ρόζμαρι Λιθ, περιλαμβάνει έκκληση για μια παγκόσμια πρωτοβουλία για τη διασύνδεση των νέων. Επίσης, ο ιδρυτής του Web εκφράζει προβληματισμούς για την παραπληροφόρηση και την κακή χρήση του web, ειδικά με στόχο γυναίκες νεαρής ηλικίας- ωστόσο προσθέτει πως η πανδημία έδωσε την ευκαιρία να υπάρξει προβληματισμός για τη βελτίωση της εφεύρεσής του για όλους.

 

Ο ιδρυτής του web εκτίμησε επίσης ότι η κυριαρχία των κολοσσών του Ίντερνετ αποτελεί μια προσωρινή τάση/ «μόδα» που δεν χρειάζεται να συνεχιστεί. Παράλληλα ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται «εκεί έξω» μια αίσθηση «ανησυχίας, μια αίσθηση πως πρέπει να αναποδογυρίσουμε τα πράγματα για να τα αλλάξουμε».

 

«Είμαι αισιόδοξος, επειδή έχουμε δει κάποιες τάσεις κυριαρχίας στο Ίντερνετ και στο παρελθόν...και μετά τα πράγματα αλλάζουν» είπε σε συνέντευξή του στο Reuters, προσθέτοντας πως οι άνθρωποι αντιδρούν στη χρήση και κατάχρηση προσωπικών δεδομένων. Όπως εκτίμησε, ένας συνδυασμός κυβερνητικών πολιτικών και ενεργειών από τον χώρο της τεχνολογίας θα μπορούσε να βοηθήσει οι άνθρωποι να ανακτήσουν τον έλεγχο πάνω στα δεδομένα τους και τις online ζωές τους.

 

  

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

της Ουρανίας Πάλμου, Διπλωματούχου πολιτικού μηχανικού - MCS στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, αντιπροέδρου ΤΕΕ ΤΔΕ Η συζήτηση που έγινε για την κατασκευή μαρίνας «Mega  Yacht » στο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε γνωστό σούπερ μάρκετ, στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ακρωτηριάστηκε πιθανόν από τροχό κοπής τυριών, το δάχ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο "Έτιχαντ" και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν σε θέση άμυνας για να συγκρατήσει τους φορμαρισμένους . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάνουελ Νόιερ κράτησε το μηδέν απέναντι στην Άρσεναλ και βοήθησε στην πρόκριση της Μπάγερν στα ημιτελικά του Champions League, πανηγυρίζοντας κι ένα ατομικό ρεκόρ. Ο Γερμανός τε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου συζήτησε για τις συνθήκες που δημιουργούνται τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη χώρα με βάση πολύ σημαντικές μελέτες τοπικών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θέματα που άπτονται της συνεργασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν,σε κλίμα συνεργασίας, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη και εκπροσώπων των Δασαρχείων της Αχαΐας.  Ο ισχ
Image
Image

Search