ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 476 νεκροί και πάνω από 13.400 νέα κρούσματα – Τον Μάιο η επανεκκίνηση της οικονομίας

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.477 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 476 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 304.990 διαγνωστικά τεστ, το 4,4% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες τα κρούσματα στην Ιταλία ήταν 9.789, με 358 θανάτους. Σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 67 λιγότεροι ασθενείς, ενώ είναι 377 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας, έχουν εμβολιαστεί κατά του νέου κορονοϊού και με τις δυο δόσεις των σκευασμάτων, πάνω από 4.018.236 πολίτες. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 7,8% του πληθυσμού άνω των 16 ετών και στο 6,6% του συνολικού αριθμού κατοίκων της χώρας.

Η Ιταλίδα υπουργός περιφερειακών θεμάτων Μαρία Στέλα Τζελμίνι, τέλος, δήλωσε ότι «ο Μάιος θα είναι ο μήνας της επανεκκίνησης όλης της οικονομίας» και ότι «η Ιταλία δεν πρέπει να παρεκκλίνει από την πορεία της στο τελευταίο αυτό μίλι». «Δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικά απαισιόδοξοι, αλλά να επικρατήσει η εμπιστοσύνη στο μέλλον», πρόσθεσε η υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / newsit.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search