ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Το ΔΝΤ ενδέχεται να υποβαθμίσει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη

 Ο ταχύτατα εξαπλούμενος κοροναϊός θα έχει σαφώς σημαντική επίπτωση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και το ΔΝΤ προσανατολίζεται να υποβαθμίσει εξαιτίας αυτού του γεγονότος τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις.

«Σαφέστατα ο ιός πρόκειται να έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη», δήλωσε ο Ράις, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, αλλά δεν θέλησε να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Όπως τόνισε πάντως, μία απόφαση αναμένεται σύντομα για τις συνέπειες της επιδημίας του κοροναϊού και στις συνεδριάσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας τον Απρίλιο, επισημαίνοντας πως μία σειρά από εναλλακτικές βρίσκονται υπό εξέταση. Χθες, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως αξιωματούχοι τους εξετάζουν το ενδεχόμενο είτε να μεταθέσουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των συνεδριάσεων γι αργότερα, είτε αυτές να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η επιδημία του κορονοϊού ενδέχεται να στοιχίσει παγκοσμίως απώλειες 22 δισεκ. δολαρίων στον τομέα του τουρισμού 

Η επιδημία του νέου κορονοϊού θα ροκανίσει παγκοσμίως τα εισοδήματα από τον τουρισμό κατά τουλάχιστον 22 δισεκ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί κατά βάση στη μείωση της δαπάνης από τους κινέζους παραθεριστές, τόνισε σήμερα η πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

 

«Πραγματοποιήσαμε μία πρώτη εκτίμηση και διαπιστώσαμε πως η κρίση τούτη θα κοστίσει 22 δισεκ. δολάρια (περίπου 20 δισεκ. ευρώ) στον τομέα», εξήγησε η Γκλόρια Γκεβάρα του WTTC.

 

«Ο υπολογισμός τούτος βασίζεται στην εμπειρία από τις προηγούμενες κρίσεις, όπως αυτές του SARS και του H1N1 και λαμβάνει ως άξονα αναφοράς τις απώλειες από τους κινέζους τουρίστες που αρνούνται να ταξιδεύσουν αυτήν την περίοδο», προσθέτει η ίδια.

 

Το ποσόν των 22 δισεκ. δολαρίων αντιστοιχεί στο πιο αισιόδοξο σενάριο που επεξεργάσθηκε η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου από το Ινστιτούτο Oxford Economics, λαμβάνοντας ως υπόθεση μία μείωση κατά 7% των ταξιδίων που πραγματοποιούν οι κινέζοι παραθεριστές.

 

Η απώλειες στο τουριστικό εισόδημα μπορεί να ανέλθουν και στα 49 δισεκ. δολάρια (44,6 δισεκ. ευρώ) εάν η κρίση διαρκέσει τόσο, όσο κι εκείνη με τον SARS το 2003 και στα 73 δισεκ. (66,5 δισεκ.) εάν συνεχισθεί ακόμη περισσότερο, τονίζει το Oxford Economics.

 

Οι δεινότερα πληγείσες οικονομίες θα είναι εκείνες που εξαρτώνται περισσότερο από τον κινεζικό τουρισμό, όπως το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, όπως και η Ταϊλάνδη, η Καμπότζη κι οι Φιλιππίνες, προσθέτει το ίδιο ίδρυμα.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχεται την Πέμπτη, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Η Ολυμπιακή Φλόγα, με τον ισχυρό συμβολισμό που . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικώ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μια έκθεση 46 σελίδων και περίπου 10.000 λέξεων το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται εκτενώς στις καταγγελίες που υπάρχουν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας. «Δε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν εννέα άτομα και σχηματίσθηκανσυνολικά οκτώ δικογραφίες για υποθέσεις ενδοο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Πάτρα.         Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Πλάτων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στην Δυτική Ελλάδα καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την κυκλοφορία των δίκυκλων και των φορτηγών κενών φορτίου στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως ήταν αναμενόμενο τα
Image
Image

Search