ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Επέστρεψαν στην Κίνα τα εγχώρια κρούσματα! 8 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στη Νότια Κορέα

Ύστερα από τρεις μέρες, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας κατέγραψαν χθες (26.03.2020) το πρώτο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο, τα νέα κρούσματα μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό που επιστρέφουν στη χώρα παραμένουν συντριπτικά περισσότερα.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ότι ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εντοπίστηκαν 55 νέα κρούσματα, με όλα, εκτός από ένα, να χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί η Κίνα. Χθες η χώρα κατέγραψε 67 κρούσματα.

Το ένα κρούσμα μετάδοσης του SARS-CoV-2 στο εσωτερικό της χώρας εντοπίστηκε στην επαρχία Τζετζιάνγκ, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας. Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης στην ηπειρωτική Κίνα έφθασε έτσι τα 81.340.

Άλλοι πέντε θάνατοι ασθενών διαπιστώθηκαν χθες, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας να ανέρχεται έτσι σε 3.292, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Κι άλλοι θάνατοι στη Νότια Κορέα

Να μείνουν σπίτι και να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις παρακαλεί τους πολίτες η Νότια Κορέα, καθώς αυξάνονται οι νεκροί και τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν οκτώ νέους θανάτους, με το σύνολο των θυμάτων να φτάνει πλέον τα 139, και 91 νέα κρούσματα μόλυνσης, κάτι που αυξάνει τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 σε 9.322.

Η Νότια Κορέα καταγράφει σχεδόν 100 κρούσματα μόλυνσης ανά 24ωρο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με την εξάπλωση να έχει μεν επιβραδυνθεί σε σύγκριση με τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν μολύνονταν πάνω από 900, αλλά να συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους ολοένα πιο ανυπόμονους πολίτες ότι ίσως απαιτηθεί αυτοαπομόνωση και κοινωνική αποστασιοποίηση για αρκετές εβδομάδες ακόμη προτού μειωθεί η μικρότερη μεν, αλλά επίμονη ροή νέων κρουσμάτων.

«Καθώς ο καιρός βελτιώνεται, ξέρω ότι πολλοί από εσάς θέλετε ή σχεδιάζετε να βγείτε έξω», τόνισε ο Γιουν Τάε-χο, γενικής διευθυντής του τμήματος πολιτικής δημόσιας υγείας στο υπουργείο Υγείας. «Αλλά η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν θα πετύχει αν την τηρούν μόνο κάποιοι από εμάς, πρέπει να την ενστερνιστεί όλη η κοινότητα», πρόσθεσε.


Κρούσμα και στο στρατό των ΗΠΑ

Στο μεταξύ, ο στρατός των ΗΠΑ λαμβάνει μέτρα περιορισμού των κινήσεων των περίπου 28.500 στελεχών του που είναι ανεπτυγμένα στη Νότια Κορέα.

Μια στρατιωτίνα η οποία σταθμεύει στη βάση Χάμφρις, νότια της Σεούλ, διαγνώστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης πως είναι θετική στον κορονοϊό. Είναι το δεύτερο κρούσμα μεταξύ των στρατιωτικών των ΗΠΑ και το 11ο που συνδέεται με την αμερικανική αποστολή.

Η διοίκηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Κορέα προσπαθεί να εξακριβώσει τώρα όλες τις κινήσεις της το τελευταίο διάστημα, καθώς συνέχιζε να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της στη βάση και να κινείται εκτός αυτής, μέχρι χθες.


Γλιτώνει την έκτακτη ανάγκη η Ιαπωνία

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι δεν θεωρεί πως είναι ανάγκη να κηρυχθεί αυτή τη στιγμή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην επικράτεια, μία ημέρα μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε περί «εθνικής κρίσης» μετά την αλματώδη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Τόκιο.

Η κατάσταση στην Ιαπωνία σε αυτό το στάδιο δεν καθιστά απαραίτητη την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών.

Ο Άμπε σύστησε ειδικό κλιμάκιο αντιμετώπισης κρίσης, κίνηση που ερμηνεύθηκε ως το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη την Ιαπωνία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε απεργειακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η χώρα λόγω της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Κάρλο Αντσελότι μίλησε στο Movistar και επεσήμανε για την ισοπαλία 2-2 της Ρεάλ με την Μπάγερν και το πώς οι Μαδριλένοι γλίτωσαν την ήττα έπειτα από την ανατροπή των Βαυαρών. "Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ευρωπαϊκό clasico βρήκε Μπάγερν και Ρεάλ ισόπαλες 2-2 στο Μόναχο για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, χάρη στις προσπάθειες του Τζάε-Μιν Κιμ και του Βινίσιους. Ο πρώτο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά από δύο εκπληκτικά δυναμικές μάχες στο Παλάου Μπλαουγκράνα, Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έδωσαν ακόμα μία το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (30/4) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, σημειώθηκε για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου δίπλα υπήρχαν αρκετά σπίτια. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Τις βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ομάδα Κ-9, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του
Image
Image

Search