ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεογέννητο κοριτσάκι κατέληξε ενώ η μαμά του είχε μολυνθεί από τον ιό

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι είναι το μικρότερο σε ηλικία θύμα -έστω και παράπλευρο- του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Λουιζιάνα. Η ασύλληπτη τραγωδία έρχεται να προστεθεί στις πολλές χιλιάδες που καταγράφονται αυτές τις μαύρες για την ανθρωπότητα ημέρες. Η μητέρα του κοριτσιού προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό, η κατάστασή της δυσκόλεψε και την 1η Απριλίου εισήχθη στο νοσοκομείο και συνδέθηκε με αναπνευστήρα. Το σώμα της μητέρας δεν άντεξε, με συνέπεια η γυναίκα να υποχρεωθεί σε πρόωρο τοκετό. Όμως ήταν πλέον αργά, διότι το κοριτσάκι γεννήθηκε πολύ πρόωρα, από έναν καταπονημένο οργανισμό, με έλλειψη οξυγόνου... Το νεογέννητο πρόλαβε να ζήσει λίγες ώρες, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το νεογέννητο κοριτσάκι δήλωσε πώς «αν η μητέρα δεν είχε προσβληθεί από την ασθένεια covid-19, πιθανότατα δεν θα είχε υποχρεωθεί σε πρόωρο τοκετό και η κατάληξη θα ήταν διαφορετική. Πρόκειται για μία ασύλληπτη τραγωδία».

Το κοριτσάκι έζησε μόλις μία ημέρα και τόσο ο ιατροδικαστής, όσο και οι επιδημιολόγοι, ενέταξαν την περίπτωσή της στη λίστα θανάτων από τον νέο κορωνοϊό.

«Το μωρό υποβλήθηκε σε τεστ και δεν βρέθηκε θετικό. Η μητέρα, όμως είχε προσβληθεί και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την 1η Απριλίου. Μαζί με τους επιδημιολόγους, αποθανθήκαμε ότι πρόκειται για θύμα της πανδημίας», δήλωσε ο ιατροδικαστής Beau Clark.

«Αν δεν είχε μολυνθεί, αν δεν χρειαζόταν αναπνευστήρα, αν ο οργανισμός της δεν χρειαζόταν οξυγόνο, δεν θα είχε υποχρεωθεί σε πρόωρο τοκετό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη Λουζιάνα έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 15.000 περιπτώσεις μολυσμένων από τον νέο κορωνοϊό, εκ των οποίων το 12% νοσηλεύεται. Ήδη οι νοσοκομειακές μονάδες έχουν πλησιάσει τα όριά τους και αν η κατάσταση ενταθεί το επόμενο διάστημα, θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα, καθώς το σύστημα παροχής Υγείας θα καταρρεύσει.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search