ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη θρηνεί από τον κορωνοϊό: Το 70% των νεκρών στη Γηραιά Ηπειρο

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει σκοτώσει περισσότερους από 60.000 ανθρώπους στην Ευρώπη. Αριθμός που αντιστοιχεί στο 70% των θανάτων σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία. Η Γηραιά Ήπειρος παραμένει έτσι το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς στην Ευρώπη καταγράφονται συνολικά περισσότερα κρούσματα, αλλά και θάνατοι από τον ιό. Ο ΠΟΥ σημείωσε πως η κατάσταση στην Ευρώπη παραμένει κρίσιμη και τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαλαρώσουν ακόμη τα περιοριστικά μέτρα για τον ιό. Μέχρι τις 19.15 σήμερα (ώρα Ελλάδας), οι νεκροί στην Ευρώπη ανέρχονταν στους 60.325 (σε σύνολο 762.625 κρουσμάτων). Σε παγκόσμιο επίπεδο, από την ασθένεια Covid-19 έχουν χάσει τη ζωή τους 84.435 άνθρωποι.

Ιταλία και Ισπανία καταγράφουν τον υψηλότερο αριθμό νεκρών από τον κορωνοϊό

 

Η Ιταλία (17.669 θάνατοι) και η Ισπανία (14.555) είναι οι δύο χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο και ακολουθούν η Γαλλία (10.328) και η Βρετανία (7.097), που σήμερα κατέγραψε ρεκόρ θανάτων μέσα σε ένα 24ωρο. Η Ιταλία είδε σήμερα μια αχτίδα φωτός, καθώς για μια ακόμη ημέρα ο αριθμός των νεκρών το τελευταίο 24ωρο.

Αντίθετα, αρνητικό ρεκόρ σημείωσε σήμερα η Βρετανία, με περισσότερους από 900 θανάτους σε μια ημέρα από την πανδημία του κορωνοϊού. Σοκαριστικά και τα στοιχεία που έδωσε η Γαλλία την Τρίτη, που εχθές κατέγραψε πάνω από 1.400 θανάτους σε νοσοκομεία και γηροκομεία.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Χρηματοδότηση έως και στο 65% των δαπανών τους ή έως και 500.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν επιχειρήσεις σε κλάδους όπως η εστίαση και ο τουρισμός, μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ουνάι Έμερι μίλησε για τη νέα ήττα της Άστον Βίλα, κόντρα στην Μπράιτον για την Premier League, λέγοντας πως υπάρχει κούραση στο ρόστερ, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. "Δεν είναι . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Θήβα, όπου ένα μωρό μόλις ενάμιση έτους έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λεβερκούζεν όχι μόνο έσπασε την κατάρα της Φρανκφούρτης όπου έχει πέντε ήττες τις τελευταίες πέντε σεζόν, αλλά ξέσπασε με 5-1 στην Άιντραχτ για την 32η αγωνιστική της Bundesliga. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα του Πάσχα, στο Άνω Καστρίτσι της Πάτρας, αναβιώνει το μοναδικό έθιμο της «Λέησης» Όπως αναφέρει: ο Κώστας Μπουρδούλης στην ομάδα του facebook Πάτρα η Πόλη της Καρδιάς μας: "Αν ανηφορήσετε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για το μήνα Απρίλιο του έτους 2024, όπως καταγράφηκαν στην Δυτ
Image
Image

Search