ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Απολύσεις στις τρεις από τις δέκα επιχειρήσεις

Tρεις στις δέκα επιχειρήσεις στη Μεγάλη Βρετανία προχώρησε σε απολύσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Σύμφωνα με την «Έρευνα για την επίδραση της Covid-19 στις επιχειρήσεις», την οποία πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) σε 4.598 επιχειρήσεις, ποσοστό 29% των βρετανικών επιχειρήσεων μείωσε το προσωπικό του προσωρινά.

 

Οι μεγαλύτερες περικοπές σημειώθηκαν στους τομείς των καταλυμάτων, των υπηρεσιών τροφίμων, των διοικητικών υπηρεσιών, των τεχνών και της διασκέδασης κατά την περίοδο από τις 9 έως τις 22 Μαρτίου.

 

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 40% του συνόλου των επιχειρήσεων εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί στη διάρκεια της πανδημίας.

 

Το 47% των επιχειρήσεων ανέφερε ότι ο τζίρος του ήταν χαμηλότερος από το κανονικό (για την περίοδο 9-22 Μαρτίου) ενώ τζίρο χαμηλότερο κατά 90% ανέφεραν οι επιχειρήσεις καταλυμάτων και οι υπηρεσίες τροφίμων, άσχετα από το μέγεθός τους. Οι επιχειρήσεις που φαίνεται ότι δεν επηρεάστηκαν ανήκουν στους τομείς επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων, πληροφορικής και επικοινωνιών.

 

Η Στατιστική Υπηρεσία κατέγραψε επίσης αύξηση τιμών στα online προϊόντα υψηλής ζήτησης κατά 1,5% για το διάστημα από τις 23 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, κυρίως σε σαπούνια χεριών, χαρτί τουαλέτας και άλλα χαρτικά, βιταμίνες, κονσέρβες, καθαριστικά σπιτιού, σάλτσες, ζυμαρικά, γάλα μακράς διάρκειας, τροφές κατοικιδίων κ.α.

 

Από τις 23 Μαρτίου μειώθηκαν επίσης οι αφίξεις πλοίων στα βρετανικά λιμάνια κατά 12,4%.

 

Από δημοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι 8 στους 10 ανθρώπους (85,7%) είναι είτε πολύ είτε μετρίως ανήσυχοι ότι οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους μπορεί να προσβληθούν από τον κορονοϊό. Σχεδόν όλοι οι ενήλικες της έρευνας (89,2%) είτε ακύρωσαν είτε ανέβαλαν σχέδια εξαιτίας της πανδημίας.

 

Με στοιχεία από το ΑΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search