Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Με αποχή και μάσκες η επιστροφή στην... κανονικότητα στα δικαστήρια

Δεν άλλαξαν και πολλά χθες στα δικαστήρια της Πάτρας, μετά την απόφαση για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, αφού λόγω της νέας αποχής των δικηγόρων, μόνο λίγες δίκες έγιναν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Πάντως, στους ελάχιστους που μπαίνουν στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας όχι μόνο από τα πρόσωπα της έδρας, αλλά και από τους συνηγόρους και τους διάδικους.

Υπάρχει διαθεσιμότητα αντισηπτικού υγρού σε όλους τους χώρους ενώ, πρέπει να τηρείται απόσταση ασφαλείας μεταξύ φυσικών προσώπων 1,5 μέτρου κατ' ελάχιστον.

Επίσης, υπάρχει ανώτατο όριο εισερχομένων ατόμων εντός των αιθουσών και εν γένει περίκλειστων χώρων, ενός ατόμου ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα.

ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ

Να σημειωθεί ότι, με νεότερη απόφαση, στο Πρωτοδικείο Πατρών, για το χρονικό διάστημα από 28 Απριλίου έως και 15 Μαϊου, αναστέλλονται όλες οι δίκες ενώπιον των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, με εξαίρεση, τις δίκες ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ως αντικείμενο εγγυοδοσία, εγγραφή ή εξάλειψη ή μεταρρύθμιση προσημείωσης υποθήκης, συντηρητική κατάσχεση κινητής ή ακίνητης περιουσίας, δικαστική μεσεγγύηση, σφράγιση, αποσφράγιση, απογραφή και δημόσια κατάθεση, διαταγή δέσμευσης λογαριασμού, τις ανακλήσεις αυτών.

ΣΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ

Στα Ποινικά Δικαστήρια δικάζονται μόνο οι υποθέσεις (κακουργήματα) που συμπληρώνεται κατά περίπτωση το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης και για τα κακουργήματα που ο χρόνος παραγραφής τους συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και την 31.1.2021. Τα Ποινικά Δικαστήρια που έχουν διακοπεί έως τότε (15.5.2020) συνεδριάζουν μόνο για να διακόψουν σε νέα ημερομηνία ή να δικάσουν μόνο εάν συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι κατά τα ανωτέρω.

Η έναρξη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών θα γίνει μόνο αν συντρέχουν οι ως άνω εξαιρετικές περιπτώσεις για την εκδίκαση προσδιορισθείσας υπόθεσης. Θα γίνει η κατά νόμο κλήρωση υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων και ποινικών υποθέσεων.

ΤΑ ΑΥΤΟΦΩΡΑ

Επίσης, δικάζονται οι υποθέσεις των αυτόφωρων Πλημμελημάτων, μόνο εάν κρατείται ο κατηγορούμενος με τις διατάξεις για την αυτόφωρη διαδικασία.

Στην ανάκριση γίνονται μόνο οι ανακριτικές πράξεις που έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Εκδίδονται μόνο τα βουλεύματα που έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα (και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης) κατά την κρίση του αρμόδιου προέδρου Πρωτοδικών.

Επίσης, γίνεται δημοσίευση αποφάσεων. Αντίγραφα αποφάσεων χορηγούνται σε κατεπείγουσες περιπτώσεις και μόνο μετά από έγκριση του διευθύνοντος το Πρωτοδικείο ή του εκάστοτε προέδρου Υπηρεσίας, καθημερινά από 10.00 έως 12.00, σύμφωνα και με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών περί μείωσης του ωραρίου.

Οποιοδήποτε άλλο θέμα κατεπείγοντος που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης τυχόν προκύψει, κρίνεται κατά περίπτωση από τον διευθύνοντα το Πρωτοδικείο ή τον πρόεδρο Υπηρεσίας.

Εκτός των ανωτέρω αναφερομένων διαδικασιών και εργασιών της γραμματείας όλα τα Τμήματα δεν εξυπηρετούν κοινό (τηλ. για πολιτικές αποφάσεις και δικόγραφα 2610 321597 / για ασφαλιστικά μέτρα και λοιπά θέματα 2610 314490).

ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ - ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Στο Υποθηκοφυλακείο και στο Κτηματολογικό Γραφείο Πάτρας, που επαναλειτουργησαν από χθες, η κίνηση ήταν μηδενική. Όπως τόνισε ο υποθηκοφύλακας Λευτέρης Τσιρώνης, η υπηρεσία έχει προμηθευτεί μάσκες, γάντια και αντισηπτικά διαλύματα, αλλά συναλλαγές δεν έγιναν.

Ο κ. Τσιρώνης αναμένει επιστροφή της υπηρεσίας σε κανονικούς ρυθμούς από την επόμενη εβδομάδα, αφού οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλει . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναβρασμός επικρατεί στο ιατρικό και νοσηλευτικό του Νοσοκομείου του Άγιου Ανδρέα από τις σχεδόν καθημερινές διακομιδές ασθενών από το νοσοκομείο του Πύργου ειδικά στο νοσοκομείο τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας σε σπίτι στην περιοχή του Μαλεβιζίου μπροστά στα μάτια της κόρης του. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, όλα συνέβησαν χθες όταν ένας 54χρονος . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση βιασμού και εκδικητικής πορνογραφίας εξετάζει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, μετά από καταγγελία 19χρονης κοπέλας σε βάρος 64χρονου και 35χρονης. Η19χρονη κατέθεσε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας βαίνει εντεινόμενο παρά τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), με απανωτά περιστατικά να έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας αποτροπιασμό και έντ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 θα βρεθεί στην Πάτρα σήμερα η Έφη Αχτσιόγλου, Βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΕΑΣ
Image
Image

Search