Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πώς θα αναβαθμστεί το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης - Στατικά και λειτουργικά

Σε ανοικτή ηλεκτρονική διαδικασία, για την ανάθεση σύμβασης εκπόνησης μελέτης προχώρησε ο Δήμος Πατρέων για το έργο «Στατική επάρκεια κτιρίου Μεγάρου Λόγου και Τέχνης». Ενδιαφέρον έχει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών να ανοίξει ένας διάλογος ως προς τις χρήσεις του ακινήτου, προκειμένου να αποκτήσει περισσότερη ζωή.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης οικοδομήθηκε το 1973 με σχέδια του Μιχάλη Δωρή. Είναι ένα επταώροφο κτίριο στην πιο κεντρική πλατεία της Πάτρας, στην Πλατεία Γεωργίου. Βρίσκεται μεταξύ του θεάτρου «Απόλλων», μιας μικρογραφίας της Σκάλας του Μιλάνου σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλλερ και ενός νεοκλασικού κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας. Εκεί υπήρχε παλιά το κοσμοπολίτικο ζαχαροπλαστείο Βουρδέρη και Μολφέτα, που πρώτο έφερε στην Πάτρα την πίτσα και τις μπανάνες (1898).

Αναμφίβολα κάθε προσπάθεια για τη στατική και λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου αποτιμάται θετικά. Άλλωστε, πρόκειται για ένα κτίριο που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του αστικού πυρήνα της Πάτρας και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Το αντικείμενο της σύμβασης που δημοσιεύτηκε από το Δήμο αφορά την εκπόνηση μελέτης για την στατική επάρκεια και των τυχόν αναγκαίων ενισχύσεων του συγκεκριμένου κτιρίου.

Θα διεξαχθεί ανοικτή ηλεκτρονική διαδικασία με κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης την πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας και τιμής. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr . Τυχόν διευκρινήσεις και ερωτήματα σχετικά με το διαγωνισμό υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ.

ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ

Οι χρήσεις του ακινήτου παραμένουν οι ίδιες εδώ και πολλά χρόνια, και είναι προσανατολισμένες στον πολιτισμό. Επίσης, φιλοξενεί δημοτικές υπηρεσίες. Ο πρώτος όροφος λειτουργεί σαν χώρος φιλοξενίας ανοικτών εκδηλώσεων κάθε είδους (πολιτικές, κοινωνικές κ.α.) και είναι αλήθεια ότι έχει δώσει λύσεις αρκετές φορές σε τοπικούς φορείς που αναζητούν μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης χωρίς κόστος. Δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση στο Δήμο, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να αλλάξει κάποια πράγματα στις χρήσεις.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search