Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Γρ. Αλεξόπουλος: Σύγκληση  Δημοτικού Συμβουλίου για το Φυσικό Αέριο

 

 

 

Ο επικεφαλής της παράταξης  «Πρωτεύουσα ξανά!» κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος ζητάει από το Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη να συγκαλέσει άμεσα και δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το Φυσικό Αέριο παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας του τέως Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας. 

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η πρόσκληση του Δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη προς τους επικεφαλής των παρατάξεων για ενημέρωση σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει και αφορά  το μεγάλο αναπτυξιακό ζήτημα  της έλευσης του Φυσικού Αερίου στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, είναι στη σωστή κατεύθυνση και βεβαίως συμμετέχουμε σε αυτήν καταθέτοντας τις απόψεις μας, πάντα στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση που επιβάλλεται για την επίλυση των ζητημάτων της πόλης και της περιοχής μας.

Ωστόσο εκτιμώ ότι το Φυσικό Αέριο, είναι  ένα πολύ σημαντικό θέμα που πέρα από την αναπτυξιακή του διάσταση σημαίνει και δραστική μείωση του κόστους ενέργειας για τα νοικοκυριά  της περιοχής μας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας στις μέρες μας ιδίως μετά και το νέο οικονομικό πλήγμα της πανδημίας που επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τους συμπολίτες μας.

Πιστεύω λοιπόν  ότι  το θέμα υπερβαίνει και  τις θέσεις του Δημάρχου και τις θέσεις των  επικεφαλής των παρατάξεων και απαιτείται  μια ευρύτερη ενημέρωση ώστε να μπορέσουμε να έχουμε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πλήρη άποψη για τις ενέργειες που έχουν γίνει και το διακύβευμα των όποιων από εδώ και πέρα εξελίξεων γύρω από το ζήτημα.

Επίσης πιστεύω  ότι ένα τόσο μεγάλο θέμα, δεν μπορεί να εξαντλείται ούτε σε ανταλλαγή επιστολών και ανακοινώσεων, ούτε σε μονολόγους-τοποθετήσεις, χωρίς τη δυνατότητα περαιτέρω διευκρινήσεων και εξηγήσεων.

Για αυτό το λόγο, ζητώ από το Δήμαρχο της Πάτρας την άμεση σύγκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν και να τοποθετηθούν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης ο οποίος και ανέλαβε πρωτοβουλία σχετικά με το θέμα, ο τέως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος και χειρίστηκε το θέμα τα προηγούμενα χρόνια σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Πατρέων και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Αϊβαλής, εκ μέρους  του φορέα που έχει αναλάβει πρωτοβουλίες υποστήριξης του όλου εγχειρήματος.

Η ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και η δυνατότητα να εξοικονομούν οι πολίτες χρήματα από τη χρήση πολύ φθηνότερης ενέργειας, επιβάλλει την  απολύτως σοβαρή και σε βάθος αντιμετώπιση του ζητήματος. Πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον δρόμο προς τη φυλακή έδειξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 48χρονο που καταδικάστηκε τελεσίδικα επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά και εξύβρισε μία νεαρή γυναίκα, μέ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη διερεύνηση αδικημάτων όπως αυτό της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως από τα αστυνομικά όργανα, ζητούν οι συνήγοροι της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search