Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Απειλές από τη ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος

Καθημερινά αυξάνουν οι καταγγελίες για την απαράδεκτη τακτική της ΔΕΗ που απειλή με διακοπή ρεύματος μικροεπιχειρηματίες της Πάτρας επειδή βρέθηκαν σε δυσχερή θέση και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην καταβολή των δόσεων, καθώς λόγω της πανδημίας έβαλαν αναγκαστικά λουκέτο στα καταστήματά τους.

 

Μάλιστα αθηναϊκό δικηγορικό γραφείο καλούσε εμπόρους με κλειστά καταστήματα να πληρώνουν τις δόσεις διακανονισμών με την ΔΕΗ.

 

Και επειδή δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, θα πρέπει γίνει νέα ρύθμιση με καταβολή μεγάλου μέρους της οφειλής!  

 

Προ ημερών σε δήλωσή της η αντιδημάρχος Υγείας - Πρόνοιας Πάτρας, Βίβιαν Σαμούρη κατήγγειλε άλλη περίπτωση.

 

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει:

 

Στα σκοτάδια η επανεκκίνηση

Σ' αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και πρωτοφανή συγκυρία, κατά την οποία επιχειρείται μετ' εμποδίων η επανεκκίνηση της αγοράς, οι κυβερνώντες, εξαγγέλλοντας ημίμετρα, αφήνουν ουσιαστικά στην τύχη του ένα μεγάλο κομμάτι των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων -που αγωνίζονται για να κρατηθούν όρθιες, λόγω της συγκέντρωσης του πλούτου σε λίγα χέρια επιχειρηματικών ομίλων, πολυεθνικών.

Για παράδειγμα, παρακάμπτουν επιδεικτικά τη σημαντικότερη παράμετρο, για να ανοίξει εκ νέου, μετά από δυο και πλέον μήνες, μια επιχείρηση… Κι αυτή δεν είναι άλλη, από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. 

Αντί λοιπόν να διασφαλίσουν οι κυβερνώντες μια αυτονόητη ανοχή εκ μέρους της ΔΕΗ προς τις επιχειρήσεις με εκκρεμότητες λόγω της πανδημίας, της επέτρεψαν να συνεχίσει την ανάλγητη και αντικοινωνική πολιτική της!

Χθες, συμπολίτης μας, που συγκαταλέγεται στους μικρούς επιχειρηματίες της περιοχής, δεν μπόρεσε να ανοίξει πάλι το κατάστημά τους, καθώς η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα -όπως κατήγγειλε στην Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας-, διότι δεν είχε πληρώσει τις δόσεις του διακονονισμού, μεσούσης της καραντίνας! (Σ.σ.: Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω όνομα και επωνυμία καταστήματος).

Δεδομένων τούτων, το ερώτημα που τίθεται αβίαστα στον αρμόδιο Υπουργό, είναι το εξής: Μπορεί να γίνει επανεκκίνηση της αγοράς στα σκοτάδια, κ. Χατζηδάκη;

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε κοινό αγώνα για μόνιμες προσλήψεις καλεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης του πρώην συμβασιούχους των κοινωφελή προγραμμάτων της Πάτρας, ο οποίος μιλώντας στο «achaianews.gr» . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γεμάτοι με ξερά χόρτα και κλαδιά που δημότες κλαδεύουν από τις αυλές και τους κήπους τους τα περιβόλια τους, έχουν γεμίσει τα σημεία περιμετρικά των κάδων, ακόμα και δίπλα από παιδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search