Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτήλας: Στον Γεραπετρίτη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ιάσονας Φωτήλας συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη καθώς και τον δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή με σκοπό να τεθεί επί τάπητος το σημαντικό αναπτυξιακό θέμα του έργου εκσυγχρονισμού – αναβάθμισης της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Αναζητήθηκαν πιθανές λύσεις στο θέμα της χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου.

 

Ο Υπουργός άκουσε την ενημέρωση και τους προβληματισμούς του Ιάσονα Φωτήλα, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και του δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου. Συμφώνησε στις αρνητικές συνέπειες που θα είχε η μη χρηματοδότηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου, όχι μόνο για το Δήμο Καλαβρύτων αλλά και για ολόκληρο το νομό Αχαΐας. Εν όψει και της αναμενόμενης σχετικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να υπάρξει απλοποίηση και συνεπώς επιτάχυνση των διαδικασιών του νόμου 3852/10. Κατά αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί σε φορείς του δημοσίου και ειδικά σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου όπως και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να μπορούν να προβαίνουν σε μελέτες καθώς και εκτέλεση έργων και προγραμμάτων ανάπτυξης μιας περιοχής.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη ενός 61χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και φοροδιαφυγή προχώ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το 2023, ενώ οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των Ευρωπαίων με προσόντα ανώτερα από τα απα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε έκτακτη χρηματοδότηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ ΑΕ) με ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ για τα έτη 2024 και 2025 και σκοπό τη ριζική ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. αύριο, θα υπά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Σύμφωνα μ
Image
Image

Search