Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Συλλαλητήριο απόψε κατά του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Συγκέντρωση και πορεία κατά του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων διοργανώνεται σήμερα στις 8μμ. στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας , με την συμμετοχή δεκάδων σωματείων και οργανώσεων.

 

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας για την αποψινή διαδήλωση μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής:

 

«Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις ότι οι εργάτες θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους.

 

Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

 

Να βάλλουν καλά στο μυαλό τους ότι δε θα ζητάμε άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουμε απέναντι τους.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας και τα συνδικάτα τους, το λαό της Πάτρας και όλους τους μαζικούς φορείς, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τους συλλόγους της να καταδικάσουν το νομοσχέδιο έκτρωμα και να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στις 8μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

 

Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο!

 

Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.»

 

Στο αποψινό συλλαλητήριο στην Πάτρα συμμετέχει και η δημοτική Αρχή. Μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατο ψήφισμά του χαρακτηρίζει ως «κατάπτυστο» το νομοσχέδιο και ζητά την άμεση απόσυρσή του.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου: «Το Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και τις κινητοποιήσεις των φορέων τους, ενάντια στο νομοσχέδιο και την κατάργηση του στην πράξη.

 

Θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στις 9 Ιούλη. Η φωνή των εργαζομένων και του λαού, δεν φιμώνεται. Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο.

 

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριανταεξάχρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Φλώρινα για τηλεφωνικές απάτες, ενώ αναζητούνται συνεργοί του. Συγκεκριμένα ο 36χρονος κατά το διάστημα από 20-04-2024 έως 26 . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο άκουσμα της απόφασης του ανακριτή για την προφυλάκιση του, ο 31χρονος οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, με το προσωνύμιο «Κοκός», έπαθε κρίση πανικού και προσπάθησε να αυτοτρα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου, «Αττικόν», όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν με το οποίο γ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση σχετικά με τη διάρρηξη που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών.  Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου από το Γρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Φωτεινό Αστέρι ενόψει Πάσχα, καλεί όλους να στηρίξουν τη προσπάθειασυλλογής τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, δωροεπιταγές s/m για τιςοικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν τα στοιχειώδη για τα πα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή στην Πάτρα: "Family Day" Έρχεται η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα  Ζαχαράκη Σοφία "Family Day" Μια εκδήλωση για όλη την οικογένεια!  Ο Ελληνικός Ερυθρός Πάτρας, έχει αναλ
Image
Image

Search