Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Έγδυναν» τους λουόμενους-Άρπαζαν χρήματα και αντικείμενα-Συμμετείχε έγκλειστος φυλακών

Ομάδα που αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο λουομένων εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ: 

Διακριβώθηκε, μετά από, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, η δράση εγκληματικής ομάδας, που ενέχονταν, στην συστηματική διάπραξη κλοπών, το καλοκαίρι του έτους 2018 στην Αιτωλοακαρνανία

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών σε βάρος τριών ημεδαπών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά οκτώ κλοπές, που διαπράχθηκαν, από τον Ιούλιο του έτους 2018 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, σε παραλίες κατά μήκος της επαρχιακής οδού Αστακού – Μύτικα.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, προέκυψε ότι οι δράστες, διερρήγνυαν  αυτοκίνητα και τροχόσπιτα, λουομένων και αφαιρούσαν χρήματα και αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής ομάδας, επισημαίνεται ότι οι δράστες επέλεγαν αυτοκίνητα, που ήταν σταθμεύμενα σε ερημικές τοποθεσίες ή σε μεγάλη απόσταση από την παραλία, όπου βρίσκονταν οι ιδιοκτήτες τους και στη συνέχεια, είτε παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία τις πόρτες τους, είτε σπάζοντας τα τζάμια τους αφαιρούσαν τα αντικείμενα και τα χρήματα.

Παράλληλα κατά την διάρκεια των εγκληματικών τους πράξεων είχαν διακριτούς και εναλλασσόμενους κατά περίπτωση ρόλους ως τσιλιαδόροι, ως φυσικοί αυτουργοί και ως οδηγοί.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών, προέκυψε ότι ο ένας έχει πρόσφατα προφυλακιστεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για άλλες υποθέσεις κλοπών, ενώ σε έναν συνεργό του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για υπόθεση ληστείας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search