Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

NOΔΕ Αχαΐας: Οι καρδιές των Πατρινών έχουν ανθρωπιά

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους.

Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες μιας νέας οικονομικής και κοινωνικής δράσης. Η εθελοντική δράση συνανθρώπων μας έρχεται να δώσει χέρι βοηθείας, αλληλεγγύης και αγάπης. Όλοι εμείς οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσφορά όλων εκείνων που με περίσσευμα καρδιάς, πίστης και αγάπης, προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, στους αδύναμους και ανήμπορους συνανθρώπους μας - και κυρίως στα παιδιά - και να συνδράμουμε στο θεάρεστο έργο τους.

Εμείς από την πρώτη στιγμή ως ΔΕΕΠ Αχαΐας ( πρώην ΝΟ.ΔΕ. Ν.Δ.) ευαισθητοποιηθήκαμε με την περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου, που θα μπορούσε να είναι δικό μας παιδί - είναι δικό μας παιδί - και αναλάβαμε πρωτοβουλίες και δράσεις.

Επικοινωνήσαμε με τον επίσημο φορέα της πολιτείας και συγκεγκριμένα με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κο Γεώργιο Σταμάτη, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε με την Πρόεδρο του "Φωτεινού Αστεριού". Οργανώσαμε και ξεκινάμε συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για παιδιά στα γραφεία μας, που θα δώσουμε στο "Φωτεινό Αστέρι".

Μέσα από αυτές τις δράσεις μας:

•Αναγνωρίζουμε την προσφορά του "Φωτεινού Αστεριού" ως ιδιαίτερα δραστήριας δομής κοινωνικής αλληλεγγύης.

•Τιμάμε τις δράσεις του.

•Επιδιώκουμε - και τώρα και στο μέλλον - να βοηθήσουμε ουσιαστικά.

Υπηρετούμε τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας.

Η κοινωνική ευαισθησία και η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη είναι διαχρονικά βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας μας. Η κοινωνική ευαισθησία δεν μονοπωλείται, δεν χαρίζεται, δεν υφαρπάζεται.

Θα πρέπει όλοι μας να συνδράμουμε ώστε όχι μόνο το "Φωτεινό Αστέρι", αλλά και άλλες εθελοντικές δομές που διαμορφώθηκαν και λειτουργούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων, να ωφελήσουν ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας, αλλά και πιο αποτελεσματικά. Ιδιαίτερα σημαντική και ανεκτίμητη η κοινωνική προσφορά στον συνάνθρωπο της εκκλησίας μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην Πρόεδρο του "Φωτεινού Αστεριού" κα Βάσω Νικολακοπούλου, στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. καθώς και σε όλους τους εθελοντές σας.

Σας έχουμε μέσα στην καρδιά μας. Κι ακόμα βαθύτερα.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. ΑΧΑΪΑΣ

Ανδρέας Μαζαράκης 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ελλάδα είναι η 2η ακριβότερη χώρα, στην τιμή αμόλυβδης βενζίνης, στην Ευρωζώνη και η  επίθεση του Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ισραήλ ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά γεγον . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρών  σε συνεργασία με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων ,το Κέντρο Πρόληψης Καλλίπολις και το Κέντρο Υγείας Άνω Πόλης σας καλούν σε ανοι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες εξελίξεις αναμένεται να προκύψουν σύντομα στην υπόθεση της διαρροής των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων από το υπουργείο Εσωτερικών και τη χρήση τους από την ευρωβουλεύτρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στην γυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κυνηγητό μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών για δύο νεαρές που έκλεψαν άνδρα στον πεζόδρομο της Κανάρη και “κρύφτηκαν” στα Δικαστήρια. Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν στο σημείο για την αναζήτηση των δύ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στο facebook, δείχνει την αγάπη του για τα παιδιά του και την υπερηφάνεια του ταυτόχρονα για την πρόοδό τους σε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και πα
Image
Image

Search