Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Χρ. Αλεξοπούλου: Στην Ιερή Εικόνα της Παναγίας του Μεγάλου Σπηλαίου στο εργαστήριο της Αθήνας

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, στον χώρο των εργασιών συντήρησης της Εικόνας της «Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας», στα κεντρικά εργαστήρια συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην Αθήνα.

Η Βουλευτής, ανταποκρινόμενη στην αγωνία κλήρου και πιστών αναφορικά με την τύχη της Ιερής Εικόνας, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεοτέρων Μνημείων, όπου ενημερώθηκε από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων, κ. Π. Κωσταλούπη και την επικεφαλής συντηρήτρια, κα Μ. Φωτοπούλου, για την πορεία των εργασιών. Μαζί, επισκέφθηκαν το εργαστήριο συντήρησης που φυλάσσεται το Ιερό Κειμήλιο, όπου διαπίστωσε τις άκρως ελεγχόμενες συνθήκες παραμονής και συντήρησής του. Η Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον επαγγελματισμό του προσωπικού που ασχολείται με αυτήν.

 Όπως επιβεβαιώθηκε από τη συνάντηση, βασικός στόχος όλων των πλευρών είναι η ταχύτερη επιστροφή της αποκατεστημένης Εικόνας στον φυσικό της χώρο, την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στα ιδιαίτερα προσεκτικά βήματα που πρέπει και ακολουθήσουν οι ειδικοί. Η Βουλευτής, επικοινώνησε με τον Άγιο Ηγούμενο της Μονής, π. Καλλίνικο και τον ενημέρωσε σχετικά.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Δήμο Πατρέων ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και εφεξής το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ 0794) της ΔΕ Ρίου του  Δήμου Πατρέων θα λειτουργεί  και απόγευ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, έχοντας ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί, ολοκληρωμένες . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 και κοινοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου προγραμματίζοντα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Δήμο Πατρέων ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και εφεξής το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ 0794) της ΔΕ Ρίου του  Δήμου Πατρέων θα λειτουργεί  και απόγευμα με ωράριο Υπηρεσί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, έχοντας ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, στα σχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έ
Image
Image

Search