Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΟΙΚΙΠΑ καταγγέλλει επίθεση και ξυλοδαρμό σε βάρος μέλους της στην Καλογριά

Η ανακοίνωση της ΟΙΚΙΠΑ για το περιστατικό που σημειώθηκε στην Καλογριά:

Δελτίο Τύπου

14/7/20

Η βία δεν έχει καμιά θέση στο Εθνικό Πάρκο Στροφυλιάς!

Νέο εξοργιστικό επεισόδιο απρόκλητης βίας εις βάρος μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων σημειώθηκε στην Καλόγρια του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου Στροφυλιάς το απόγευμα της Δευτέρας.

Μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, παρουσία και του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Παπακωνσταντίνου, που κατάπληκτοι βρέθηκαν, σε περιοχή μεταξύ του parking γνωστής  καφετέριας  και του θαλάσσιου μετώπου (όπου και αναπαράγονται  χαραδριοί -θαλασσοσφυριχτές),  μπροστά στην εικόνα γεωργικού τρακτέρ να οργώνει και να συμπιέζει τις αμμοθίνες, για λόγους δήθεν καθαρισμού.

Στις παρατηρήσεις τους ότι αυτό είναι παράνομο, άτομο που συνόδευε το τρακτέρ επιτέθηκε στο μέλος της ΟΙΚΙΠΑ Κυριάκο Γαλάνη και τον χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Σημειώνουμε οδηγός του τρακτέρ ήταν  το ίδιο άτομο που είχε στις τον Φεβρουάριο του 2019 πυροβολήσει προς την κατεύθυνση του Κ.Γαλάνη.

Η νέα θρασύτατη βίαιη ενέργεια δείχνει ότι η ομάδα ατόμων που θεωρεί το Εθνικό Πάρκο αντικείμενο προς παράνομη εκμετάλλευση, αισθάνεται ότι  μπορεί να κάνει ότι θέλει ασύδοτη.

Είναι θετικό ότι βρίσκονται ήδη υπό κράτηση, σε διαδικασία αυτοφώρου. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ενεργήσουν γρήγορα και αυστηρά ώστε, επιτέλους, οι περιβαλλοντικοί εγκληματίες να πάψουν να θεωρούν τη Στροφυλιά ξέφραγο αμπέλι.

Είναι απαραίτητο ακόμη πρόσωπα που βαρύνονται βίαιη συμπεριφορά και κατηγορίες για περιβαλλοντικά εγκλήματα να αποκλείονται από τις όποιες επιτρεπόμενες δραστηριότητες που ανατίθενται από το Δήμο Δ. Αχαϊας ή την Περιφέρεια (καντίνες, ιχθυοτροφεία). Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι θεωρούν τις όποιες άδειες απλή αφετηρία  

για να κάνουν ότι και όπως νομίζουν.

Η βία δεν έχει καμιά θέση στο Εθνικό μας Πάρκο, το στολίδι της Πελοποννήσου.

Οι ομάδες της ασυδοσίας και της παρανομίας επιβάλλεται να εξαρθρωθούν τώρα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένας 46χρονος μαζί με έναν 45χρονο, σύμφωνα με την Αστυνομία είχαν συστήσει εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, ένα παράνομο κέντρο απεξάρτησ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Λαύριο επικράτησε άνετα με 104-66 του Απόλλωνα Πάτρας στο πλαίσιο της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής των playouts της Stoiximan Basket League. Το Λαύριο έφτασε σε μια ευρεία νί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Κηφισιά έγινε η δεύτερη ομάδα που υποβιβάστηκε στη Super League 2, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα (νίκες Παν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο τη μαχητική ψυχή και το μέταλλο του πρωταθλητή. Οι "πράσινες" έφεραν τα πάνω κάτω σε ακόμα ένα παιχνίδι (2-3 σετ από 2-1), πανηγύ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της Ομάδας ΕιδικώνΕλέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, συνελήφθησαν δύο 17χρονοι καιένας 21χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα καταστήματα θα λειτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
Image
Image

Search