Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαία: «Βατερλώ» η κίνηση στον Άραξο

«Βατερλώ» χαρακτηρίζει τις πρώτες 10 μέρες λειτουργίας του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου, αφότου επιτράπηκε η λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ο αερολιμενάρχης του Αράξου, Γιώργος Γκουβίτσας .

Πιο συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα αυτών των πρώτων 10-11 ημερών στον Άραξο είχαμε 2.415 επιβάτες, εκ των οποίων όπως μας είπε, οι 2.037 ήρθαν και οι 378 αναχώρησαν. Πρόκειται κυρίως για τουρίστες από τη Γερμανία ενώ υπήρξαν και πτήσεις που έφεραν Βέλγους, Λιθουανούς, Λετονούς και Τσέχους τουρίστες ενώ δεν έλειψαν και κάποιες ακυρώσεις πτήσεων όπως από την Πολωνία. Από την Γερμανία ήρθαν πτήσεις από Αννόβερο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Στουτγκάρδη και Ντύσελντοφ. «Οι Γερμανοί παραδοσιακά κρατούν τα σκήπτρα από πλευράς αφίξεων και κίνησης καθώς στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν και ξενοδοχειακές μονάδες Γερμανικών συμφερόντων όπως το Ρόμπινσον. Επίσης όλες τις προηγούμενες χρονιές είχαμε τουρίστες από Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία που δυστυχώς φέτος παραμένουν για την ώρα στην κόκκινη λίστα και δεν επιτρέπονται λόγω των μέτρων κατά του covid-19 οι μετακινήσεις και αφίξεις απ’ αυτές τις χώρες. Αν το επόμενο διάστημα ανοίξουν κι αυτές οι χώρες τότε θα βελτιωθεί και η κίνηση που σε ποσοστό μέχρι στιγμής είναι κοντά στο 83-84% κάτω σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι», ανέφερε ο κ. Γκουβίτσας   o οποίος πάντως αν και προβληματισμένος με την κατάσταση, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος.

«Δεν εξαρτάται από μας, είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, βιώνουμε μία κατάσταση πρωτόγνωρη και το θέμα είναι πώς θα πάνε και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία του κόσμου», τόνισε ο κ. Γκουβίτσας προσθέτοντας πάντως και το αισιόδοξο στοιχείο πως από τους μέχρι τώρα δειγματοληπτικούς ελέγχους που γίνονται στο αεροδρόμιο του Αράξου δεν είχαμε ούτε 1 περιστατικό θετικό στον covid-19.

Στο αεροδρόμιο του Αράξου εφαρμόζονται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κανονισμοί από τον ΕΟΔΥ, οι μάσκες στο προσωπικό, τα αντισηπτικά και φυσικά οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι βάσει της ηλεκτρονικής φόρμας που συμπληρώνουν οι επιβάτες, της Passenger Location Form (PLF), η οποία αν δείξει 1 και 3 τότε οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε τεστ κορωνοιού.

Στο αεροδρόμιο του Αράξου επικεφαλής της ομάδας που έχει επωμιστεί το δύσκολο και τόσο υπεύθυνο έργο των ελέγχων είναι ο γιατρός του Αράξου, Κωνσταντίνος Οικονόμου, στρατιωτικός ιατρός της 116, λοιμωξιολόγος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με προσδοκίες για ειρήνη και ευημερία γιορτάζουν οι χριστιανοί την Ανάσταση του Κυρίου με την ευχή να φέρει το φως και την ελπίδα. Το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης ήχησε το πρωί το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λαμπρή και μεγαλοπρεπής ήταν και φέτος η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα! Το Άγιο Φως έφθασε στο Επισκοπείο, λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το υποδέχθηκαν ο  . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Back-to-back άνοδο πέτυχε η Ίπσουιτς, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Championship και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον προβιβασμό της στην Premier League τη νέα σεζόν. Η τελε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβώς στελέχη του Δήμου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, 30 περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που διαπράχθηκαν σε κοιμητήριο στη Δυτική Αχαία. Για την υπόθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Τό Μέγα Σάββατο τό πρωί, στούς κατάμεστους ἀπό εὐσεβεῖς Χριστιανούς Ναούς τῶν Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καί ἡ πρώτ
Image
Image

Search