Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Βράζει» το Ρίο χωρίς νερό καλοκαιριάτικα - Ειδική επέμβαση προαναγγέλλει ο δήμος

Την Παρασκευή αναμένεται η διευθέτηση του προβλήματος του Ρίου το οποίο έψησε το ψάρι στα χείλη χιλιάδων πολιτών τις τελευταίες ημέρες.

Η διευθέτηση αυτή ωστόσο δεν σημαίνει και διασφάλιση στο διηνεκές αφού η κατάσταση με το δίκτυο μπάζει.

Oπως ξέρουμε, τα προηγούμενα 24ωρα το Ρίο φώναζε για χαμηλή πίεση του νερού του δικτύου, και μάλιστα συσχέτιζε το φαινόμενο με θρυλούμενη διάθεση ποσοτήτων νερού στο Ανω Καστρίτσι.

Η ΔΕΥΑΠ ανακοίνωσε διαφαινόμενη βλάβη και εξάγγειλε για τη Δευτέρα, προχθές, εργασίες, προκειμένου να εντοπίσει την πηγή της ανωμαλίας.

Πράγματι έγιναν έρευνες στο δίκτυο, που όμως κράτησαν πολλές ώρες και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, με διακομμένη την υδροδότηση, ο κόσμος να χάσει την υπομονή του. Δεν ήθελε και πολύ για κάτι τέτοιο, αφού η τοπική κοινωνία δοκιμάζεται εδώ και χρόνια στο μέτωπο αυτό.

Οπως εξηγούσε χθες στην «Π» ο πρόεδρος της Επιχείρησης Ανδρέας Παπανικήτας, η κατάσταση με το δίκτυο είναι στρυφνή και αχαρτογράφητη.

Ο Δήμος Πατρέων, συνενούμενος με τους παλιούς περιφερειακούς δήμους Ρίου και Παραλίας, κληρονόμησε ένα υπόγειο δίκτυο μη επαρκώς αποτυπωμένο (Ελλάδα του 2000), με αποτέλεσμα η διερεύνηση των ανωμαλιών που παρουσιάζει να είναι πορεία στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικήτα, μπορεί μεν η υπηρεσία να εντοπίζει τον κεντρικό αγωγό, αλλά οι διακλαδώσεις του είναι αφανείς και άγνωστες. Αυτό σημαίνει ότι η ανίχνευση ανωμαλιών να είναι περιπετειώδης και βασανιστική κατάσταση για τον μηχανισμό της υπηρεσίας.

Στην προκείμενη περίπτωση, φαίνεται ένα σημείο του δικτύου έχει «μπουκώσει», από κάποιο άγνωστο υλικό.

Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με ειδική επέμβαση, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι μεθαύριο Παρασκευή. Ο κ. Παπανικήτας δεσμεύεται ότι δεν θα χρειαστούν αυτή τη φορά πολύωρες διακοπές του νερού.

Χθες το πρωί η υδροδότηση άρχισε να αποκαθίσταται, όχι χωρίς ανισορροπία. Προς το μεσημέρι η Επιχείρηση ανέφερε ότι η ροή του νερού ήταν πλέον ικανοποιητική.

Εξυπακούεται ότι όλη αυτή η περιπέτεια εν μέσω καύσωνα δεν είναι και ό, τι καλύτερο για τους πολίτες.

Θυμίζουμε ότι πέραν της παλαιότητας του δικτύου, η Επιχείρηση έχει προειδοποιήσει για πρόβλημα αποθεμάτων, συνέπεια και των μειωμένων βροχοπτώσεων του χειμώνα 2019-20.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζαμε ήδη ότι η εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει το βάρος μας, αλλά τώρα, νέα μελέτη δείχνει ότι μπορεί να αυξήσει και την βιολογική μας ηλικία. Η εγκυμ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παράσταση "Ο Παπουτσωμένος Γάτος - Παιχνιδιάρης και στιλάτος!", κατακτά μικρούς και μεγάλους, φέροντας την υπογραφή της δημιουργικής Σκηνοθέτιδας, ΚέλλυςΣταμουλάκη. Μετά τα έργ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περίπου 2.200 άτομα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους παιδιά, από δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, σχολές, συλλόγους, ΚΔΑΠ ΜΕΑ εντός και εκτός Αχαϊας ε . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

του Ελισσαίου Βγενόπουλου, σκηνοθέτη-συγγραφέα Έχουμε αρκετούς λόγους να ανεχόμαστε τον διπλανό μας, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε πάνω σ’ αυτόν τον δύσκολο πλανήτη, με αυτόν τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
Image
Image

Search