Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Το πικρό μαρτύριο των Καντριάνικων - Τα προβλήματα λόγω έργων

Η σκόνη που σηκώνεται κάθε φορά που περνάει αυτοκίνητο ή για ο ειρωνικός τρόπος που αντιμετωπίστηκαν από το Δήμο Πατρέων και τη ΔΕΥΑΠ, είναι το πιο ενοχλητικό; Αυτό είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στα Καντριάνικα της Πάτρας. Η «Π» ανταποκρίθηκε στην ανοικτή πρόσκληση που απηύθυναν και έκανε αυτοψία στη γειτονιά χθες.

Ξεκινήσαμε την περιήγησή μας από την οδό Ροδοπούλου (μπαίνοντας από την Μαραγκοπούλου). Συνεχίσαμε στην 6ου Συντάγματος, είδαμε την κατάσταση στη Μεθώνης, τη Σαλμενίκου κ.ά. Η βατότητα έχει εξασφαλιστεί, αλλά ο δρόμος δεν είναι εύκολος για τα δίκυκλα και τα αυτοκίνητα με καταπονημένα αμορτισέρ. Επιπλέον, η σκόνη προκαλεί εκνευρισμό στους κατοίκους της συνοικίας, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί. «Δεν αντέχεται τώρα το καλοκαίρι, κι ας καταβρέχουν οι υδροφόρες του Δήμου για να μην σηκώνεται σκόνη…» μας είπε ιδιοκτήτρια μικρής επιχείρησης, όταν είδε να φωτογραφίζουμε το χωματόδρομο.

Η κατάσταση των δρόμων είναι πρώτο θέμα συζήτησης στη γειτονιά που κρατάει σε σημαντικό βαθμό τον παραδοσιακό χαρακτήρα της, με αρκετές μονοκατοικίες, και λιγότερες πολυκατοικίες. Ρωτούσαν εμάς, μήπως υπάρχει κάποια ευχάριστη είδηση μετά από την δημοσιοποίηση της επιστολής τους, με την οποία ζητούν να ασφαλτοστρωθεί επιτέλους το οδικό δίκτυο. Δεν στέκονται στις ειρωνείες που εισέπραξαν από υπαλλήλους του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ, στους οποίους απευθύνθηκαν για να ενημερωθούν σχετικά με την αποκατάσταση των δρόμων μετά από την εκτέλεση του σημαντικού έργου ύδρευσης. Ζητούν την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος σε συνδυασμό με τα προβλεπόμενα έργα.

Μέχρι και χθες αργά το μεσημέρι δεν είχε επικοινωνήσει κανένας μαζί τους, ούτε από το Δήμο ούτε από την ΔΕΥΑΠ, όπως είπε στην «Π» κάτοικος των Καντριάνικων που ανέλαβε τη δημοσιοποίηση της ανοικτής επιστολής των συνοίκων προς τη δημοτική αρχή. Λόγοι σεβασμού στους πολίτες (και «πελάτες» της ΔΕΥΑΠ) θα επέβαλλαν το αντίθετο. Αλλά…

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συμπληρώνουν σχεδόν ένα μήνα οι σακούλες με μπάζα που είναι τοποθετημένες σε πολλά κεντρικά σημεία της Αχαικής πρωτεύουσας και κυρίως στις οδούς Κορίνθου, Γούναρη και κανακάρη, προ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha ενώ για τις ευρύτερες επιδιώξεις τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα σωματεία:  1) «Σύλλογος Σοκολατοριχτών Πάτρας» με διακριτικό τίτλο ‘‘Σοκολατορίχτες’’,  2) «Club Σοκολατοπόλεμος Πατρινού Καρναβαλιού» με διακριτικό τίτλο ‘‘Σοκολατομαχίες’’, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της είχε τραυματιστεί κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με μεγάλη θλίψη  αποχαιρέτα τη συνάδελφο  νηπιαγωγό Κοτσίρη Χριστίνα. Η Χριστίνα υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο 16 Ν/Γ Πατρών. Όλοι αυτοί  που είχαν την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και για 4 ημέρες (μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου), στον φιλόξενο χώρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ετήσια δωροέκθεση από το «Άλμα Ζωής Πάτρας». Μία πρωτοβο
Image
Image

Search