Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Αχαΐα - Νερό: Δεν γίνονται «ρουφιάνοι» και μόνο 200 ο παράνομοι!

Προσπάθεια να μαζέψει τις καταναλώσεις νερού, κόβοντας παράνομες παροχές ή κάποιες που έχουν δοθεί με «άλλους» τρόπους, σε χωράφια και αμφισβητείται η οικιακή τους χρήση, καταβάλλει η ΔΕΥΑΔ, με την απόλυτη στήριξη της δημοτικής αρχής, που συνεχίζει να δίνει βαρύτητα, στο να μην πηγαίνει το πόσιμο αγαθό σε πότισμα αμπελώνων και ελαιοστασίων και να γίνεται σωστή καταμέτρηση των ποσοτήτων.

ΠΟΛΛΕΣ

Με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, για το τελευταίο και εκπαίδευση (αυτές τις μέρες) των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΔ, ο Δήμος δείχνει να δυσκολεύεται να εντοπίσει τους παράνομους, τους οποίους υπολογίζει κοντά στις 2.000. Τα στόματα των συγχωριανών τους είναι κλειστά κι έτσι με ρυθμούς αργούς, αλλά πείσμα και αταλάντευτη πολιτική βούληση, καθημερινά κόβονται και δεν επανασυνδέονται μόνο 15 έως 30 παροχές, χωρίς να επιδεικνύεται καμία ανοχή, ούτε όμως και ρουσφετολογικές χάρες!

ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με έγκυρη πηγή του Δήμου που παρακολουθεί στενά την όλη επιχείρηση της ΔΕΥΑΔ, έχουν σφραγιστεί περίπου 200 παράνομες παροχές σε όλα σχεδόν τα χωριά, πέραν αυτών που δεν συνδέονται με οικίες και από την 1η Αυγούστου μέχρι 10 Οκτωβρίου θα παραμείνουν ανενεργές.

ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Η σχέση εμπιστοσύνης που επιθυμεί να χτίσει με τους κοινοτάρχες ο δήμαρχος, σε πολλές περιπτώσεις μένουν στα λόγια. Δεν είναι άπαντες αρωγοί στην προσπάθεια, κάνοντας τα «στραβά μάτια» σε όσους ποτίζουν καλλιέργειες. Ο Σπύρος Μυλωνάς, αν και κατανοεί τη δυσκολία που έχουν οι πρόεδροι με τους συγχωριανούς τους, καταγράφει επιχειρήματα τύπου... «κάποιος έχει βρύση στο αμπέλι ή στις ελιές και δεν ποτίζει από κει, αλλά κλέβει νερό από το δίκτυο, οπότε και πάλι θα ποτίζει και πρέπει να μπουν μετρητές για να δουν σε ποιο σημείο χάνεται το νερό».

ΒΟΗΘΕΙΑ

«Θέλουν μόνο να φαίνονται καλοί και από την άλλη να λένε ότι δεν έχουν νερό. Ρωτάμε, καιρό τώρα, πού είναι οι παροχές να πάμε να τις κόψουμε, αλλά δεν λένε, οπότε οι λιγοστοί υπάλληλοι της ΔΕΥΑΔ πρέπει να ψάχνουν σε 130 οικισμούς. Είναι άλλο να ξέρουμε που γίνεται η κλοπή και να επεμβαίνουμε. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι να σταματήσουμε το κακό. Το να έχουμε νερό είναι υπόθεση όλων και δεν είναι υπόθεση μόνο ολίγων ανθρώπων της ΔΕΥΑΔ. Ετσι, δεν γίνεται σε 11 μήνες να διορθώσουμε παρανομίες δεκαετιών. Είμαστε μεν αποφασισμένοι και δίνουμε αγώνα κάθε ημέρα, αλλά χρειάζεται βοήθεια» λέει ο κ. Μυλωνάς.

ΚΑΡΦΩΜΑ

Οι κάτοικοι και οι αιρετοί αντιτείνουν πως όταν δεν έχουν νερό, επί μέρες, στα χωριά τους, δεν μπορούν να τσακωθούν με το διπλανό τους, ενώ η ΔΕΥΑΔ μπορεί να βρει το πρόβλημα στο δίκτυο με κάποιους μετρητές. «Δεν ονοματίζουμε και δεν κάνουμε το ρουφιάνο για κανέναν» διαμηνύουν πολλοί στη δημοτική αρχή. «Ρουφιάνος δεν γίνεσαι με το να πεις την αλήθεια, γιατί έτσι το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ και θα συνεχιστεί σε όλους κάποια στιγμή. Καλύτερα να ειπωθούν αλήθειες, παρά να ξέρουν ποιος κλέβει και να είμαι συνεργοί» απαντούν από τη ΔΕΥΑΔ.

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ

«Δεν λέμε να γίνει κανείς ρουφιάνος. Κανένας δεν μιλάει γι 'αυτό. Ομως, οι εκλεγμένοι έχουν υποχρέωση, σ' αυτούς που τους ψήφισαν, να σταματήσουν το κακό και να μην έχουν νερό. Ο κόσμος τους ψήφισε για να βοηθήσουν στα προβλήματα του χωριού κι αν υπάρχουν παρανομίες πρέπει και τις ξέρουν και να τις λένε, γιατί έτσι μόνο θα λύσουμε το πρόβλημα πολύ σύντομα. Οπως εμένα έτσι κι αυτούς, θα έπρεπε να τους ενοχλεί όταν έστω κι ένα σπίτι δεν έχει νερό. Παλεύουμε με χίλιες δυσκολίες και έχουμε καταφέρει πράγματα, όμως ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να φτάσουμε να πούμε λύσαμε το πρόβλημα και σε αυτό χρειάζεται η συμμετοχή και η βοήθεια όλων» σημειώνει ο δήμαρχος.

Υπό αυτό το πρίσμα, κάποιοι ποτίζουν προκλητικά, κλέβοντας νερό χρόνια, όλοι ξέρουν ποιοι είναι αλλά κανείς δεν μιλάει, όσο άδικο κι αν είναι να μένουν σπίτια χωρίς νερό και άλλοι να κάνουν πάρτι...εις υγείας των νόμιμων κορόιδων.

> Στην Κοινότητα Αγίου Νικολάου Σπάτα, ο πρόεδρος Ανδρέας Γεωργόπουλος, ενημέρωσε τους κατοίκους ότι λόγω έλλειψης νερού η παροχή νερού θα γίνεται από 7π.μ εως 11π.μ και από 5.30 έως 9.30 μ μ.

> Στην Κοινότητα Χαραυγής, ο πρώην πρόεδρος Απόστολος Κυριακόπουλος, διέψευσε τον νυν πρόεδρο για το πλύσιμο των δεξαμενών, ότι δηλαδή δεν είχε γίνει τα τελευταία 10 χρόνια. Ισχυρίζεται ότι στα πρακτικά του δήμου υπάρχουν καταγεγραμμένες όλες οι φορές που προχώρησε στην καθαριότητα, όπως τον Μάρτιο του 2019 που ήταν η τελευταία φορά και στις δύο δεξαμενές, με τους έμπειρους υδραυλικούς Κ. Νικολακοπουλο, Κ. Διαμαντοπουλο και Ι. Μαγκαφά. Στο χωριό πάντως, με εντολή του δημάρχου Σπ. Μυλωνά και του προέδρου της ΔΕΥΑΔ Θαν.Πουλίδα ο κοινοτάρχης Νίκος Χρυσανθόπουλος, με τον αντιπρόεδρο και τη βοήθεια του προέδρου του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπινιαρεΐκων, έκαναν πλύσιμο των δεξαμενών.. οι οποίες ειχαν να πλυθούν εδώ και 10 χρόνια!!

> Στην Κοινότητα Βελιτσών, συνεργείο της ΔΕΥΑΔ προέβη σε διακοπές παροχών, όπου δεν υδροδοτούσαν οικίες, σύμφωνα με τον κανονισμό αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Στο επόμενο διάστημα, αν παρατηρηθεί σπατάλη ή παράνομα ποτίσματα και υπάρχει έλλειψη νερού, το συνεργείο θα προβεί σε ανάλογα πρόστιμα.

Η ΔΕΥΑΔ, έλαβε την απόφαση να τοποθετήσει 15 χλωριωτές στις δεξαμενές χωριών, για να ακολουθήσουν κι άλλοι σε όλες τις κοινότητες. Χθες, ο δήμος ανακοίνωσε ότι σε: Βελιτσές, Καραμεσιναίικα, Φράγκα, Ριόλο, Κρίνο, Βεσκουκέικα, Πουρνάρι και Πετροχώρι, δεν επιτρέπεται προσωρινά η χρήση νερού για ανθρώπινη κατανάλωση, λόγω της παρουσίας εντερόκοκκου και E.coli. Η ΔΕΥΑΔ έχει ξεκινήσει πρόγραμμα πλυσίματος δεξαμενών και χλωρίωσής τους σε συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων.Τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρχει και νέα ενημέρωση για τη χρήση.

Πηγή: pelo.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σε ανακοίνωση του αναφέρει: Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 16/4, . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπανώτα για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης. Οκ. Παπανώτας ακ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόφασή του να εξαιρέσει τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.Σε ανάρτησή του στο Χ, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι σέβεται τις α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γυναίκα, καταπλακώθηκε από γκαραζόπορτα στις Ιτιές. Σύμφωνα με  πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του "Αγίου Ανδρέα" έχοντας τις αισθήσεις της. Μάλιστα την είχαν απεγκλωβίσε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σε ανακοίνωση του αναφέρει: Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 16/4, ως κοινών εγκληματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η πολιτιστική μας παράδοση και η μουσική κληρονομιά είναι μοναδικές και αναντικατάστατες. Εμπλουτίζουν την προσωπική ζωή των πολιτών και αποτελούν τους πυλώνες για το μέλλον. Μια ξεχωριστή βραδιά κατ
Image
Image

Search