Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καλάβρυτα: Εγκλωβίστηκε στο βουνό 17χρονος

Αίσια κατάληξη είχε η περιπέτεια 17χρονου στο Μάζι Κλειτορίας Καλαβρύτων, που "εγκλωβίστηκε" στο βουνό όταν έχασε τον προσανατολισμό του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του που διήρκησε περίπου 5 ώρες.. Tελικά ο έφηβος βρέθηκε σε καλή κατάσταση, αν και εξουθενωμένος. 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ο νεαρός ξεκίνησε περίπατο το μεσημέρι στο βουνό, όμως δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο της επιστροφής στο χωριό.

Χωρίς να πανικοβληθεί, ο 17χρονος κάλεσε από το κινητό του τα κοντινά του πρόσωπα αλλά δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Τότε ο νεαρός πήρε τηλέφωνο την γραμμή έκτακτης ανάγκης "112" για να μπορέσει να εντοπιστεί η θέση του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων οργάνωσε ομάδα διάσωσης αποτελούμενη από 5 άντρες με επικεφαλής τον κ. Νέστορα Τζούδα και με την βοήθεια κτηνοτρόφου της περιοχής ξεκίνησαν μια δύσκολη επιχείρηση, που κράτησε 5 ωρες μεσα στην νύχτα, σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή και σε υψόμετρο στα 1600 μέτρα.

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα και 9 άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων με επικεφαλής τον Διοικητή της υπηρεσίας Βασίλειο Μαρτζάκλη, ένα περιπολικό του Α.Τ.Κλειτορίας με 2 άντρες, ένω αργότερα έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ, με 5 άντρες που δεν χρειάστηκε όμως να επέμβει.

 

Παρών και ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης και ο αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Σωτήριος Δουκλιάς.

Ο νεαρός βρέθηκε εξουθενωμένος σε καλή όμως κατάσταση.

 

 

 

 

 

Mε πληροφορίες kalavrytanews.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της νηπιαγωγού Χριστίνας Κοτσίρη, προϊσταμένης του 16ου Νηπιαγωγείου Πατρών, στο οποία και υπηρετούσε τα τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον 62χρονο στη Νίσυρο ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και γι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, συμμετείχαν την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, με επικεφαλής τον Π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της νηπιαγωγού Χριστίνας Κοτσίρη, προϊσταμένης του 16ου Νηπιαγωγείου Πατρών, στο οποία και υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια.Ο Δή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, συμμετείχαν την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 7π.μ. Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Παναγίας Ἀλεξιωτίσσης. Τιμή εἰς τόν Ἐθνομάρτυρα Ἱερέα Γεώργιο, τόν σφαγιασθέντα ὑπό τῶν Τούρκων ἐν ὣρᾳ τῆς Θείας Λειτουργίας, τήν Κυριακή τῶ
Image
Image

Search