Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

FAMEROAD: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την τουριστική ταυτότητα της περιοχής

 

Ο Δημόσιος Διάλογος για να γίνει η Αιγιάλεια ανώτερος αειφόρος τουριστικός προορισμός άρχισε!

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου «FoodArtMovementEnergy – theRoadtoCountryExperience» στους πολίτες και τους φορείς της περιοχήςπραγματοποιήθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας, Βασίλη Χριστόπουλο, την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, στο εστιατόριο Λιόπετρο. Σε αυτήν την όμορφη καλοκαιρινή βραδιά που οι διοργανωτές (ΔΗΚΕΠΑ και Δήμος Αιγιαλείας) φρόντισαν να γεμίσει με απολαυστικές γεύσεις και εξαίσιες μουσικές, παρουσιάστηκαν από τους συνεργάτες τουERFC, του άλλου Έλληνα εταίρου του έργου FAMEROAD, οι πρώτες ιδέεςπου έχουν υποβληθεί από Φορείς, Ενεργούς Πολίτες, Εταιρίες και Συλλόγους,με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών στην Αιγιάλεια. Οι ιδέες και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί βρίσκονται στη σελίδα https://fameroad.eu/submissions/. Να σημειωθεί ότι οι προτάσεις είναι στα αγγλικά δεδομένου ότι στοχεύουν σε διεθνές κοινό. 

Μετά την ευρεία αποδοχή και τη θετική αντιμετώπιση του Δημόσιου Διαλόγου, προσκαλούνται και άλλοι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προτάσειςστην ιστοσελίδα του έργου www.fameroad.eu. Η κατάθεση των προτάσεων μπορεί να γίνει είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά, στην αντίστοιχη φόρμα που βρίσκεται στην αρχική ιστοσελίδα του έργου.

Το FAMERoad στον επόμενο τόνο, θα προσκαλέσει σε συζήτηση (στρογγυλή τράπεζα)όλους τους ενδιαφερόμενους που έχουν καταθέσει την ιδέα τους, εστιάζοντας στηνυλοποίηση των προτάσεών τους και στις δυνατότητες ανάδειξης της περιοχής σε τουριστικό προορισμό. 

 

Το FAMEROAD είναι ένα από τα  έργα που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση κατά την πρώτη πρόσκληση του προγράμματος InterregV-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Πρόκειται για ένα διμερές πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και με εθνική συμμετοχή των δύο κρατών μελών (Ιταλία και Ελλάδα). Το πρόγραμμα αποσκοπεί στον καθορισμό μιας στρατηγικής διασυνοριακής ανάπτυξης μεταξύ της Απουλίας και της Ελλάδας για την προώθηση μιας δυναμικής οικονομίας βασισμένης σε έξυπνα, βιώσιμα και χωρίς αποκλεισμούς συστήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών των περιοχών αυτών.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αιματηρή συμπλοκή νεαρών ατόμων για προσωπικές διαφορές σημειώθηκε σήμερα στη Λευκάδα. Ένας 26χρονος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά τον 23χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Π . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσω ανάρτησης στα social media ο Σταμάτης Κραουνάκης γνωστοποίησε πως πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου, σε ηλικία 76 ετών.Χαρακτηριστικά ο συνθέτης έγραψε πως «Έφυγε η Άννα», ενώ σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. ΗAφή του Αγίου Φωτός, η οποία συμβολίζει τη νίκη τ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 51 ετών άφησε ξαφνικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Βέροια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής: Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 - 15.00Κυριακή του Πάσχα 05/05/2024: ΑργίαΔευτέρα 06/05/2024: Αρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με θρησκευτική κατάνυξη και πλήθος πιστών η περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγγέλων – Α΄Κοιμητήριο της Πάτρας. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πιστοί συμπολίτες μας συμμετείχαν στις θρ
Image
Image

Search