Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ποιές ποινές έπεσαν για τα επεισόδια στην επέτειο Γρηγορόπουλου το 2014

Τον Δεκέμβριο του 2014, είχε σημειωθεί στο κέντρο της Πάτρας, μια από τις πιο επεισοδιακές συγκρούσεις της αστυνομίας με ομάδα αντιεξουσιαστών, που διαδήλωναν για την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και την απεργία πείνας του αναρχικού Νίκου Ρωμανού.

Οι μεγαλύτερες ποινές για τα πολύ σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθησαν εκείνο το βράδυ στο κέντρο της πόλης, επιβλήθηκαν από το Τριμελές Πρωτοδικείο Πατρών, σε σε δύο άτομα, που καταδικάστηκαν σε συνολικά 9 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης οπλοχρησίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

 

Τρεις ακόμη κατηγορούμενοι, απαλλάχθηκαν των βασικών κατηγοριών, λόγω αμφιβολιών και καταδικάστηκαν σε ποινή 2 μηνών, γιατί είχαν αρνηθεί την λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, κατά την προσαγωγή τους, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

 

Η εισαγγελέας, ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων, βάσει των κατηγοριών. Ωστόσο, το δικαστήριο εξέφρασε αμφιβολίες, τουλάχιστον για δύο κατηγορούμενους, ενώ περιόρισε το κατηγορητήριο και για άλλους δύο.

Να σημειωθεί ότι, από το πρωί της Δευτέρας, βρίσκονταν στο ακροατήριο και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, δεκάδες άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη συμπαράστασης. Ισχυρή ήταν και η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το πρωί του Σαββάτου (20.2.24), ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα και το Πήλιο. Σημειώ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ                                20,21 Απριλίου 2024 (Από 7 π.μ. Σαββάτου έως 7 π.μ. Δευτέρας) Αγγειοχειρουργός:Αλεξανδρόπουλος ΔημήτριοςΚανακάρη 80, 3ος όροφο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδη . . .
LIFE STYLE

Χωριστούς δρόμους παίρνουν ύστερα από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, γιος του τέως και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της οικογένειας:   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
Image
Image

Search