Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Παρέμβαση του συνδικάτου οικοδόμων μετά από εργατικό ατύχημα

Σήμερα (Σάββατο 17-10-2020) με παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, σταμάτησαν οι παράνομες εργασίες σε οικοδομή γνωστής αλυσίδας Super Market (όπου πρόσφατά - 15/10/2020 - σημειώθηκε εργατικό ατύχημα από πτώση), οι οποίες γίνονταν κατά παράβαση του πενθημέρου και της 7ωρής εργασίας.

 

Στον χώρο πραγματοποιήθηκε συνέλευση (του Συνδικάτου και του Εργαζομένων) όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας και στον κλάδο, η ανάγκη για νέες διεκδικήσεις και συνεχείς αγώνες για να πάρουν πίσω τα κλεμμένα οι εργαζόμενοι.

 

Οι συνάδελφοι συμφωνήσαν με την τοποθέτηση του προέδρου του Συνδικάτου και  εξέφρασαν την άποψή πως δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ξανά τα σπασμένα της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

 

Ξέρουμε πολύ καλά πως ο δρόμος δεν είναι εύκολος, έχουμε όμως αποκτήσει σημαντική πείρα από τη τελευταία 10ετή κρίση με την τεράστια αύξηση της ανεργίας, το τσάκισμα των Σ.Σ.Ε. και των μεροκαμάτων, την εντατικοποίηση για να βγουν τα έργα με μεγαλύτερο κέρδος για τα αφεντικά.

 

Σήμερα το Συνδικάτο μας έδωσε μια πρώτη απάντηση στις κατασκευαστικές εταιρείες και τους εργολάβους που έχουν ξεσαλώσει στην πόλη μας, εκμεταλλευόμενοι την προς όφελος τους υπολειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών που κείτονται υποστελεχωμένοι, υποχρηματοδοτούμενοι και αδύναμοι, διαλύοντας τα ωράρια, καταπατώντας το 5ήμερο, κλέβοντας ένσημα, αφήνοντας απλήρωτους τους εργάτες, δίνοντας τους έναντι τόσα όσα ώστε να μπορούν να τη βγάλουν μέχρι την επόμενη μέρα της εκμετάλλευσης.

 

Το συνδικάτο μας θα είναι καθημερινά δίπλα στους εργαζόμενούς για αύξηση των αμοιβών, που σήμερα βρίσκονται σε επίπεδα φιλοδωρήματος. Απαιτούμε υπογραφή συμβάσεων σε κάθε έργο, αύξηση του μεροκάματου 20% σε όλους και ένσημαο για κάθε ημέρα εργασίας, για να σταματήσει το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων και η δουλειά τα Σ/Κ.

 

Το πενθήμερο και το 7ωρο επιβλήθηκαν με σκληρούς αγώνες και δεν πρόκειται να τα παζαρέψουμε

 

.Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας:

 

Να σταματήσει το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων, η δουλειά τα Σαββατοκύριακα. Καμιά υποχώρηση από το 5ήμερο, 7ωρο.

Καμιά καθυστέρηση πληρωμών.

Αύξηση σε όλα τα  μεροκάματα 20%.

Να μπει τέλος στο κλέψιμο και το παζάρι των ενσήμων, να ισχύει το: κάθε μέρα εργασίας να είναι και μέρα ασφάλισης.

Να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σκύλων σε γυναίκα εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε πάρκινγκ της οδού Μάντικα στη Ραφήνα. Όπως αναφέρει το irafina.gr, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Δήμος . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
Image
Image

Search