Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μπούρας σε Κεραμέως: Ενεργείστε άμεσα, η κατάσταση επείγει

«Αποφασίστε τι θέλετε για το Πανεπιστήμιο Πατρών. Θα το ενισχύσετε; Θα το βοηθήσετε να πάει μπροστά ή θα το αφήσετε στην τύχη του;».

Ηταν το βασικό ερώτημα που έθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη συνάντηση που είχε μαζί της την περασμένη Τρίτη. Ο πρύτανης συνοδευόμενος από τον αντιπρύτανη, Διονύση Μαντζαβίνο, επισκέφτηκαν την υπουργό με σκοπό να την παραδώσουν την επιστολή με τα 15 σημεία που αποφάσισε η σύγκλητος του Πανεπιστημίου και να συζητήσουν μαζί της τα βασικά ανοικτά μέτωπα που προκαλούν σοβαρές δυσλειτουργίες στο ακαδημαϊκό μας ίδρυμα.

«Εκθέσαμε στην υπουργό τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο και της είπαμε ότι οι ενέργειές της θα πρέπει να είναι άμεσες διότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις» μας είπε ο κ. πρύτανης κι εξήγησε:

«Το βασικό είναι να στηριχτεί η λειτουργία του πανεπιστημίου και να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν. Παράλληλα της θέσαμε το θέμα της φοιτητικής εστίας καθώς χρειαζόμαστε τη βοήθειά της να ανακαινίσουμε τα υπάρχοντα δωμάτια και να χτίσουμε καινούργια με τη βοήθεια του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης)».

Κατά προτεραιότητα η πρυτανική αρχή κάλεσε την κ. Κεραμέως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τα καταργηθέντα τμήματα του πρώην ΤΕΙ, Γεωπονίας, με έδρα την Αμαλιάδα και το Τμήμα Λογιστικής - Χρηματοοικονομικής που εδρεύει στο Μεσολόγγι. Στα δύο αυτά Τμήμα υπάρχουν χιλιάδες φοιτητές - αρκετοί συσσωρευμένοι και από παλαιότερα έτη- οι οποίοι πρέπει να αποφοιτήσουν. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάξουν σε αυτά τα Τμήματα. Για τα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για τη λειτουργία τους ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αποφοιτήσουν όλοι οι φοιτητές. Από την πλευρά μας προτείναμε να αξιοποιηθεί μία δράση μέσω ΕΣΠΑ και να προσληφθεί έκτακτο διδακτικό προσωπικό. Το πρόβλημα εκτός από εκπαιδευτικό είναι και κοινωνικό. Χθες συναντήθηκα με τους εκπροσώπους των φοιτητών και τους ενημέρωσα για τις ενέργειές μας» πρόσθεσε ο κ. Μπούρας.

Από την πλευρά της η υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα και άμεσα να απαντήσει σε σχέση με τις ενέργειές της.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Μέσω της «Π» ο πρύτανης απηύθυνε έκκληση προς τους φοιτητές να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας. «Κάνω έκκληση προς όλους να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας. Να αποφεύγονται τα καλέσματα για συγκεντρώσεις, με πρόσφατο παράδειγμα την κίνηση φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής. Ανησυχώ για όλη αυτή την κατάσταση και πρέπει να εργαστούμε όλοι μας για να κρατήσουμε το Πανεπιστήμιό μας ανοιχτό.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν στην Πάτρα τα πρατράγουδα από "επισκέπτες" που δεν ήρθαν για διασκέδαση αλλά ίσως για να γεμίσουν τη τσέπη τους, ή ακόμα και για αν ζητιανέψουν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

"Η ειλικρινής σχέση που θέλουμε να έχουμε με τους συμπολίτες μας, θα είναι ο οδηγός μας και στο τέλος της θητείας μας, θα μας εμπιστευτούν ξανά." Αυτό επεσήμανε στην πρώτη του συνέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
Image
Image

Search