Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυτ. Αχαία: «Συμφωνία για την ύδρευση του Λαρισού από τον Πηνειό»

Συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας είχαν οι Δήμαρχοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ. Λέντζας, Αμαλιάδας Γ. Λυμπέρης και Δυτικής Αχαΐας Σπ. Μυλωνάς.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των τριών Δήμων και με αντικείμενο την ύδρευση, μέσω του διυλιστηρίου Αμαλιάδας, των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης αλλά και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, στη δημοτική ενότητα Λαρισού.
Με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος για την ύδρευση του Λαρισού ενώ για την άρδευση της ίδιας ενότητας οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε, μέσω της ίδιας προγραμματικής σύμβασης, η ανάγκη για τη διενέργεια συνολικής μελέτης που να αφορά εργασίες συντήρησης του φράγματος του Πηνειού, των αγωγών μεταφοράς του νερού και της εν γένει διαχείρισης των νερών του φράγματος.
Επίσης, οι τρεις Δήμαρχοι συμφώνησαν στην ανάγκη κοινού τους διαβήματος προς τον Υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή σχετικά με την Πατρών-Πύργου και την προοπτική κατασκευής του έργου. Στο διάβημα αυτό θα μετάσχουν επίσης οι Δήμαρχοι Πατρέων (υπήρξε ήδη σχετική επαφή μεταξύ Σπ. Μυλωνά και Κ. Πελετίδη) και Πύργου καθώς και ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (25/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το πολιτικό ντόμινο με τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών μετά το «άκυρο» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις αντιπαραθέσεις μετα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για κάτι τέτοια βράδια τον πήρε, για κάτι τέτοια βράδια πήρε κι αυτός την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του ποταμού και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο Κώστας Σλούκας έπ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Ρόμα ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, ωστόσο διεκόπη στο 71ο λεπτό, καθώς ο Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αποφασίστηκε να διακοπεί το ματς. Το σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search