Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το lockdown στις γιορτές ισοδυναμεί με καταστροφή για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Μόνο καταστροφή θα είναι για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων το ενδεχόμενο της απόφασης της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα χιονοδρομικά ούτε το διάστημα των γιορτών.

Οι πληροφορίες που έρχονται για το ζήτημα είναι διφορούμενες. Από την μία η κυβέρνηση το σκέφτεται για να τα ανοίξει από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά.

Από την άλλη εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά, με δεδομένο ότι υπάρχει ο κίνδυνος συνωστισμός και συναθροίσεων, με τον φόβο της διασποράς να είναι μεγάλος. Από την πλευρά τους στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων δηλώνουν πανέτοιμοι για το άνοιγμα της φετινής χειμερινής σεζόν.

Έχουν μάλιστα προχωρήσει σε εργασίες σε διάφορες πίστες του Χιονοδρομικού και όπως λένε έχουν επενδύσει φέτος στον τομέα της ασφάλειας. Αν φέτος δεν υπήρχε ο κορωνοϊός η περίοδος των γιορτών, ίσως να ήταν η καλύτερη από κάθε άλλη αντίστοιχης περιόδου.

Τα πρώτα χιόνια ήδη έχουν πέσει στο Χελμό και οι προβλέψεις για τον καιρό επισημαίνουν ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα το είχε στρώσει στις περισσότερες από τις πίστες και το χιόνι θα ήταν κατάλληλο για σκι και snowboard. Το Χιονοδρομικό θα βούλιαζε από τον κόσμο. 

Ένα ακόμα αβαντάζ θα ήταν η λειτουργία της Στύγας που με την καταστροφή που είχε υποστεί από την τεχνητή χιονοστιβάδα στις αρχές του 2019, φέτος είναι έτοιμη από την αρχή της σεζόν και θα αποτελούσε σίγουρα έναν πόλο έλξης για τους φαν του είδους.

Όμως για την ώρα όλα αυτά είναι στον αέρα, όπως στον αέρα βρίσκονται μία σειρά από επιχειρήσεις στα Καλάβρυτα που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη λειτουργία ή όχι του Χιονοδρομικού. 

Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και να ανοίξει το Χιονοδρομικό οι απώλειες θα εξακολουθήσουν να είναι μεγάλες, εφόσον θα ισχύσει η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, ενώ θα πρέπει να τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα και οι αποστάσεις ασφαλείας. 

Με λίγα λόγια ύστερα από τον περασμένο χειμώνα που δεν ήταν καθόλου καλός για το Χιονοδρομικό και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά κυρίως εξαιτίας της πανδημίας που του έβαλε λουκέτο από τον Μάρτη, με το σύνολο της ζημιάς να ξεπερνάει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 1 εκατομμύριο ευρώ, η νέα χειμερινή σεζόν θα είναι εξίσου  εξαιρετικά δύσκολη.  

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search