Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Φωνάζουν οι ταχυδρομικοί για διάλυση των ΕΛΤΑ

Τι γίνεται τους τελευταίους μήνες στον τομέα των ταχυμεταφορών είναι λίγο έως πολύ γνωστό. Παραγγελίες που έχουν γίνει μέσω του διαδικτύου, καταλήγουν να παραδίδονται μετά από εβδομάδες στους πολίτες, ενώ αρκετές εταιρείες αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, για να εξυπηρετήσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες δέματα, που είχαν εγκλωβιστεί στις αποθήκες τους.

Την ίδια στιγμή, τα ΕΛΤΑ φαίνεται ότι παραμένουν σε λήθαργο, παρά το μεγάλο τους μέγεθος. Είναι ενδείκτικό το γεγονός ότι ο Σύλλογος Ταχυδρομων Ν. Αχαΐας βγήκε χθες με ανακοίνωσή του, για να καταγγείλει ότι τους τελευταίους μήνες εκτυλίσσεται ενώπιον των εργαζομένων αλλά και του καταναλωτικού κοινού, μια συστηματική και μεθοδευμένη επιχείρηση απαξίωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) με προφανή τελικό σκοπό την αναδιανομή του ταχυδρομικού έργου υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Για δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο η διοίκηση καταργεί τομείς διανομείς, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η εξυπηρέτηση των πολιτών σε αλληλογραφία και συντάξεις.

Ο σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην Πάτρα, την περιοχή από την οδό Πέντε Πηγαδίων μέχρι την Ιεροθέου, θα εξυπηρετούν μόλις 3 ταχυδρόμοι και από το αθλητικό κέντρο «Δ. Τόφαλος» μέχρι το Δρέπανο 2 ταχυδρόμοι.

Ο Σύλλογος Ταχυδρόμων Ν. Αχαΐας τονίζει ότι η διάλυση της διανομής σε συνδυασμό με το κλείσιμο πολλών καταστημάτων που έχει ήδη προαναγγελθεί, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση τα ΕΛΤΑ με προφανή τελικό σκοπό την αναδιανομή του ταχυδρομικού έργου υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

«Τα ΕΛΤΑ είναι δίπλα στον πολίτη για περισσότερα από 100 χρόνια ήταν δίπλα στον πολίτη σε δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας (πολέμους, πανδημίες κ.λπ.)και δεν θα αφήσουμε κανέναν να στερήσει από τους Ελληνες πολίτες της υπηρεσίες που δικαιούνται…» υπογραμμίζουν.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

. . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, μιλά για το επεισόδιο ξυλοδαρμού του από τον Κωνσταντίνο Φλώρο έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής την Τετάρτη (24/4). . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχθηκε την Πέμπτη, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» και τιμήθηκε από τον Δήμο Πατρέων σε ειδική εκδήλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθύνον
Image
Image

Search