Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξοπούλου Χριστίνα : « Μείζον ζήτημα η αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία»

 

Στο νεοσύστατο Υφυπουργείο Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης η Χριστίνα Αλεξοπούλου, όπου και συναντήθηκε με την Υφυπουργό κα. Μαρία Συρεγγέλα.

Η Βουλευτής έχει υποστηρίξει δημόσια και με θέρμη  την δημιουργία σχετικής επιτελικής δομής για το ακανθώδες δημογραφικό πρόβλημα. Έχει δηλώσει πρόσφατα, πως η δημιουργία, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του Υφυπουργείου Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, αποτελεί την πιο διορατική και ουσιώδη θεσμική αλλαγή, κατά την πρόσφατη αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος.

Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης του τομέα ευθύνης της Υφυπουργού και κινήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα καθώς οι δύο γυναίκες πολιτικοί, γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης, αποτέλεσε η επικείμενη προώθηση στη Βουλή, της «Σύμβασης 190» της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.

Η Σύμβαση είναι το πρώτο διεθνές μέσο που καθορίζει ειδικά και παγκοσμίως ισχύοντα πρότυπα για την αντιμετώπιση του λυπηρού φαινομένου και επιδιώκει να καθιερώσει μια ολοκληρωμένη και ευαισθητοποιημένη ως προς το φύλο προσέγγιση, για την πρόληψη και την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας.

Αναγνωρίζει μεταξύ άλλων, πως η βία και η παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας μπορεί να συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επηρεάζοντας την ψυχική και σωματική υγεία, και παρεμποδίζοντας την πρόσβαση, την παραμονή και την εξέλιξη των ατόμων, ιδίως γυναικών, στην αγορά εργασίας.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες επί του θέματος, η Υφυπουργός και η Βουλευτής, υπερτόνισαν την σπουδαιότητα της κύρωσης μια τέτοιας Σύμβασης από το Ελληνικό κράτος, καθώς με αυτήν δεσμεύεται να θεσπίσει νόμους που διασφαλίζουν το δικαίωμα στην ισότητα και τη μη διακριτική μεταχείριση στην απασχόληση.

«Με μεγάλη λύπη συνειδητοποιούμε πως σε πολλές περιπτώσεις - δυστυχώς ανησυχητικά πολλές- το περιβάλλον εργασίας γίνεται εξαιρετικά αφιλόξενο προς τις γυναίκες λόγω της επικράτησης στερεοτύπων ή ανάρμοστων συμπεριφορών» δήλωσε η Βουλευτής.«Αυτό επηρεάζει αρνητικά την παραγωγικότητα και την ψυχική τους υγεία. Έχει δε αντίκτυπο ακόμα και στην εξαρχής πρόσβασή τους στην εργασία - ιδίως στα αναφερόμενα ως αντρικά επαγγέλματα- καταστρατηγώντας τις έννοιες της ισότητας και ελεύθερης πρόσβασης στην αγορά εργασίας.»

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ελλάδα είναι η 2η ακριβότερη χώρα, στην τιμή αμόλυβδης βενζίνης, στην Ευρωζώνη και η  επίθεση του Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ισραήλ ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά γεγον . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρών  σε συνεργασία με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων ,το Κέντρο Πρόληψης Καλλίπολις και το Κέντρο Υγείας Άνω Πόλης σας καλούν σε ανοι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες εξελίξεις αναμένεται να προκύψουν σύντομα στην υπόθεση της διαρροής των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων από το υπουργείο Εσωτερικών και τη χρήση τους από την ευρωβουλεύτρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στην γυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κυνηγητό μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών για δύο νεαρές που έκλεψαν άνδρα στον πεζόδρομο της Κανάρη και “κρύφτηκαν” στα Δικαστήρια. Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν στο σημείο για την αναζήτηση των δύ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στο facebook, δείχνει την αγάπη του για τα παιδιά του και την υπερηφάνεια του ταυτόχρονα για την πρόοδό τους σε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και πα
Image
Image

Search