Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΣΚΕΑΝΑ: Η εστίαση δέχθηκε την ...χαριστική βολή

Νεότερο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωΐ η διοίκηση και τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ Πάτρας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των περισσότερων επιχειρήσεων εστίασης από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου και συγκεντρώθηκαν αρκετοί επαγγελματίες για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, ο οποίος όπως αναφέρουν δέχθηκε την "χαριστική βολή"

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΚΕΑΝΑ αναφέρονται τα εξής:

"Καταστήματα κλειστά για 3 μήνες, τεράστιες υποχρεώσεις, πάγια, συντηρήσεις, διαβίωση των οικογενειών μας και πήραμε..... ΤΙΠΟΤΑ. Από σήμερα, βουβαμάρα, ζώνη λυκόφωτος, οι περισσότερες επιχειρήσεις μας απ' έξω ή  με επιστρεπτέα ποσά κοροϊδίας. Σήμερα  δόθηκε η χαριστική βολή στον κλάδο καθώς εγείρεται σοβαρό θέμα επιβίωσής μας.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση που αφήνει λεηλατημένα τα μαγαζιά και τα σπίτια μας  χωρίς να φταίμε εμείς. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, όπως και όποτε χρειάστηκε. Ξεκινάμε από αύριο με παρέμβαση- επίσκεψη διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση."

Πρπηγούμενη Ανάρτηση: Παρέμβαση του ΣΚΕΑΝΑ για την επιστρεπτέα προκαταβολή:

Καταστήματα κλειστά για 3 μήνες, τεράστιες υποχρεώσεις, πάγια, συντηρήσεις, διαβίωση των οικογενειών μας και πήραμε..... ΤΙΠΟΤΑ. Από σήμερα, βουβαμάρα, ζώνη λυκόφωτος, οι περισσότερες επιχειρήσεις μας απ' έξω ή  με επιστρεπτέα ποσά κοροϊδίας. Σήμερα  δόθηκε η χαριστική βολή στον κλάδο καθώς εγείρεται σοβαρό θέμα επιβίωσής μας.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση που αφήνει λεηλατημένα τα μαγαζιά και τα σπίτια μας  χωρίς να φταίμε εμείς. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, όπως και όποτε χρειάστηκε. Ξεκινάμε από αύριο με παρέμβαση- επίσκεψη διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 Συνάδελφοι πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Σήμερα στις 10:00 το πρωί (ΝΕΟ Πατρών- Αθηνών). Είμαστε όλοι μαζί, καλή δύναμη γιατί η υπομονή τελείωσε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ: Στην οριακή κατάσταση που έχουμε βρεθεί, ο μόνος δρόμος που μπορεί να αποδώσει είναι αυτός της μαχητικής διεκδίκησης. Έχουμε τη δύναμη να αυξήσουμε την πίεση στην κυβέρνηση, να αποσπάσουμετα αναγκαία μέτρα στήριξης που θα είναι πραγματική ανάσα για όλους τους συναδέλφους. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες με την πεποίθηση ότι ο προβληματισμόςη αγανάκτηση, η αβεβαιότητα αλλά κι η πείρα, μπορεί να γίνει δύναμη. Μπορούμε να βρούμε τρόπους να συντονίσουμε την δράση, να επικεντρώσουμε, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις ,σε αυτά που μας καίνε, ξεπερνώντας δυσκολίες και εμπόδια. Να σταθούμε μπροστά στις απαιτήσεις των καιρών, ανοίγοντας νέα σελίδα αγώνα. Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη.

Απαιτούμε:

Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

Ο τρέχων κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.

Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.

Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

Τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την αντιμετώπιση πανδημίας

Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ.

Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.

Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών - Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας  (ΟΕΒΕΣΝΑ), ο  Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α) και η Συντεχνία Αρτοποιών καλούμε σε κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 158) , αύριο Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στις 10 πμ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα μεταφέρονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι 64 συλληφθέντες που σχετίζονται με την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στην Δυτική Ελλάδα καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την κυκλοφορία των δίκυκλων και των φορτηγών κενών φορτίου στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τον επόμενο μήνα θα δουν σταδιακά οι καταναλωτές την αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της κατάστασης στην Μέση Ανατολή και άρχισαν κάποιοι να επανεξετάζουν τη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στην Δυτική Ελλάδα καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την κυκλοφορία των δίκυκλων και των φορτηγών κενών φορτίου στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως ήταν αναμενόμενο τα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εξήχθησαν από την εξαιρετική επιστημονική ημερίδα με τον ευρηματικό τίτλο:Από τον ρεπόρτερ του 19ου   αιώνα
Image
Image

Search