Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην 4η θέση η Δυτ. Ελλάδα σε παραβάσεις

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (65.621) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.611) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.434) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (6) συλλήψεις, ως ακολούθως:

 

    • (1.179) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα  πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 

        ◦ (231) στην Αττική, 

        ◦ (169) στη Θεσσαλονίκη,

        ◦ (117) στην Κεντρική Μακεδονία, 

        ◦ (102) στη Δυτική Ελλάδα, 

        ◦ (101) στην Πελοπόννησο,    

        ◦   (75) στην Ήπειρο,  

        ◦   (70) στην Κρήτη,  

        ◦   (73) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

        ◦   (65) στο Βόρειο Αιγαίο, 

        ◦   (61) στη Στερεά Ελλάδα,

        ◦   (53) στα Ιόνια Νησιά,  

        ◦   (26) στη Δυτική Μακεδονία,

        ◦   (25) στη Θεσσαλία και 

        ◦   (11) στο Νότιο Αιγαίο.

 

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (133.470) ομοειδείς παραβάσεις.

 

    • (229) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (224) πρόστιμα των 300 ευρώ και (5) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως: 

 

        ◦ (34) στην Αττική,

        ◦ (21) στο Βόρειο Αιγαίο,  

        ◦ (20) στην Κεντρική Μακεδονία,  

        ◦ (19) στην Πελοπόννησο, 

        ◦ (18) στην Κρήτη,  

        ◦ (17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,  

        ◦ (17) στη Δυτική Ελλάδα,

        ◦ (17) στα Ιόνια Νησιά,    

        ◦ (16) στη Θεσσαλονίκη,

        ◦ (13) στη Στερεά Ελλάδα,

        ◦ (12) στην Ήπειρο,    

        ◦ (11) στη Θεσσαλία,

        ◦ (11) στη Δυτική Μακεδονία  και 

        ◦   (3) στο Νότιο Αιγαίο.

 

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (41.338) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (39.560) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.778) των (150) ευρώ.

 

    • (10) παραβάσεις και (6) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

 

 

 

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

 

Στην Κεντρική Μακεδονία, 

 

    • σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφετέριας – αναψυκτηρίου, με επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και από 300 ευρώ σε (3) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

    • σύλληψη (5) ατόμων για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και από 300 ευρώ πρόστιμο στο καθένα για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

 

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

 

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (3.171) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.420) άτομα.

 

    • Τέλος, βεβαιώθηκαν (16) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (68) ομοειδείς παραβάσεις.

 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search