Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

220 νέοι Μπλε Κάδοι στο κέντρο και σε συνοικίες της Πάτρας

Διακόσιοι είκοσι (220) νέοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν, από συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, στις θέσεις παλαιών, στο κέντρο, σε συνοικίες και σε δημοτικές κοινότητες της Πάτρας.

 

Με μια οργανωμένη προσπάθεια, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα αφού επιδιόρθωσαν και ανακατασκεύασαν μπλε κάδους, αντικατέστησαν όλους όσους παρουσίασαν βλάβες και δεν ήταν λειτουργικοί.

 

Οι νέοι κάδοι τοποθετήθηκαν:

 

- Παπαφλέσσα έως Καρόλου και από Καραϊσκάκη έως Όθωνος Αμαλίας οριζόντια και κάθετα

 

- Κορίνθου, Κωνσταντινουπόλεως από Καρόλου έως Αγίας Σοφίας

 

- Κορίνθου, Μαιζώνος από Παπαφλέσσα έως Βενιζέλου

 

- Νέα Εθνική Οδός μέχρι Διγενή Ακρίτα

 

- Νοταρά – Έλληνος Στρατιώτου – Μουρούζη

 

- Ναυμαχίας Έλλης

 

- Γυθείου – Θεσσαλονίκης

 

- Γούναρη – Καλαβρύτων – Πατρών Κλάους έως κόμβο Σκαλβενίτη

 

- Γεωργίου Παπανδρέου – Ακρωτηρίου έως Γλαύκου

 

- Ανθείας

 

- Αγίου Ιωάννη Πράτσικα

 

- Ακτή Δυμαίων από Τριών Ναυάρχων έως Ανθείας

 

- Βραχνέϊκα

 

 

 

Τι ρίχνουμε στους μπλε κάδους

 

Στους μπλε κάδους  ρίχνουμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά από:

 

Πλαστικές συσκευασίες από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, απορρυπαντικά κ.α.

Αλουμινένιες συσκευασίες από μπύρες, αναψυκτικά , κονσέρβες κ.α.

Χάρτινες συσκευασίες από γάλα, χυμούς, απορρυπαντικά, χαρτοκιβώτια.

 

Τις συσκευασίες αυτές τις ρίχνουμε στον κάδο χωρίς σακούλα αφού πρώτα τις έχουμε αδειάσει και ξεπλύνει για να μην έχουν υπολείμματα. Επίσης αφαιρούμε τα καπάκια και διπλώνουμε τις χάρτινες συσκευασίες για να μην βλέπουμε στους δρόμους υπερχειλισμένους κάδους από χαρτοκιβώτια.    

 

 

 

Ο Δήμος Πατρέων επεκτείνει συνεχώς  τις γραμμές ανακύκλωσης και καλεί τους δημότες να συμβάλλουν στον περιορισμό του  όγκου των κοινών απορριμμάτων, κάνοντας καθημερινό διαχωρισμό των απορριμμάτων, στο σπίτι, στο γραφείο, στο κατάστημα, στην επιχείρηση  και επιλέγοντας τον σωστό κάδο.

 

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους μπλε κάδους, υπάρχουν οι μπλε κάδοι με κίτρινο καπάκι για την ανακύκλωση έντυπου χαρτιού, κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού και κάδοι ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών συσκευών, λαμπτήρων, τόνερ εκτυπωτών.

 

Κάνοντας την ανακύκλωση καθημερινή μας συνήθεια, συμβάλλουμε στην καθαριότητα της πόλης και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search