Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για αλλαγές σε λαϊκές αγορές

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας προσπαθεί να ανατρέψει τον χαρακτήρα του θεσμού των Λαϊκών Αγορών, επιτρέποντας την πλήρη επιχειρηματική δράση ιδιωτών και εταιριών, σε βάρος των απλών παραγωγών.                                                                                                                                          Επίσης με τη «μεταρρύθμιση» που προωθεί απορρυθμίζει εντελώς το τοπίο του ελεύθερου εμπορίου και επί της ουσίας οδηγεί στην ανεργία τους μικροπωλητές που θα χάσουν τις άδειές τους.

 

1) Οι άδειες χάνουν τη μονιμότητά τους (σε 5 χρόνια για τους Επαγγελματίες και σε 3 για τους Παραγωγούς). Καθίστανται αντικείμενο πλειστηριασμού και κατοχυρώνονται στη μεγαλύτερη προσφορά.

 

2) Τίθενται οικονομικά κριτήρια και τίτλοι σπουδών.

 

3) Προωθείται η δραστηριοποίηση εταιριών με τους ίδιους κωδικούς με μικροπωλητές και μικροπαραγωγούς.

 

4) Μεγιστοποιούνται πρόστιμα και εισάγεται απώλεια αδειών.

 

5) Φορείς λειτουργίας θα είναι ιδιωτικές εταιρείες. Οι άδειες θα προκηρύσσονται με αντίστοιχα προϊόντα πώλησης.

 

6) Αυξάνεται το κόστος λειτουργίας.

 

7) Το πέρασμα της δραστηριότητας των Λαϊκών Αγορών σε ιδιώτες και εταιρίες απαγορεύει ουσιαστικά την πρόσβαση των παραγωγών στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες.

 

Στηρίζουμε τους Αγώνες των παραγωγών, έμπορων και επαγγελματιών των Λαϊκών Αγορών για την απρόσκοπτη λειτουργία τους και την βελτίωση τους για να συνεχίσουν να προσφέρουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα χαμηλής τιμής και ασφαλούς ποιότητας στους καταναλωτές.

 

Δηλώνουμε την αντίθεση μας στην διάλυση των Λαϊκών Αγορών, ένα θεσμό που λειτουργεί εδώ και 100 χρόνια στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη προσφορά στους καταναλωτές, προσφέροντάς τους οικονομικά και ποιοτικά προϊόντα.

 

Υπογραμμίζουμε ότι στις λαϊκές αγορές πρέπει να συμμετέχουν παραγωγοί και έμποροι και όχι ιδιωτικές εταιρείες γιατί η έλλειψη μεσαζόντων χαρακτηρίζει την λειτουργία τους και εξασφαλίζει καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές.

 

Καταθέτουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο σύστημα πλειοδοσίας των θέσεων, γιατί έτσι θα αποκλείονται οι πιο αδύναμοι οικονομικά, που αδυνατούν να έχουν το σχετικό κεφάλαιο.

 

Τονίζουμε, ότι η χορήγηση αδειών σε παραγωγούς πρέπει να γίνεται με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια και να μην αποτελεί προτεραιότητα ο τίτλος σπουδών.                                                                                                                                    

 

Θυμίζουμε πως οι παραγωγοί έχουν στηρίξει την ελληνική οικογένεια με προσωπικό οικονομικό κόστος στα δέκα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Τους οφείλουμε το ελάχιστο, που είναι να σταθούμε στο πλευρό τους.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο με το οποίο μετατρέπει τις Λαϊκές Αγορές σε SUPER MARKET, αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη των παραγωγών και έμπορων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, και να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους των φορέων των Λαϊκών Αγορών προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

 

Δηλώνουμε πως θα σταθούμε με κάθε τρόπο δίπλα στους παραγωγούς και μικροπωλητές στον αγώνα για την επιβίωσή τους και τη διασφάλιση του χαρακτήρα των Λαϊκών Αγορών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την άφιξή του στο Δήλεσι, όπου πραγματοποιεί κοινή επίσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δομές τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συμπληρώνουν σχεδόν ένα μήνα οι σακούλες με μπάζα που είναι τοποθετημένες σε πολλά κεντρικά σημεία της Αχαικής πρωτεύουσας και κυρίως στις οδούς Κορίνθου, Γούναρη και κανακάρη, προ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha ενώ για τις ευρύτερες επιδιώξεις τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα επικρατεί έντασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της είχε τραυματιστεί κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με μεγάλη θλίψη  αποχαιρέτα τη συνάδελφο  νηπιαγωγό Κοτσίρη Χριστίνα. Η Χριστίνα υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο 16 Ν/Γ Πατρών. Όλοι αυτοί  που είχαν την
Image
Image

Search