Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Ιερά Μονή Ομπλού επισκέφθηκε ο Φωκίων Ζαΐμης

 

Την ιστορική Ιερά Μονή Ομπλού  επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης. 

Ο κ. Ζαΐμης μιλώντας με τον Ηγούμενο εξέφρασε τη θετική διάθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να αξιοποιηθεί το Μοναστήρι καθώς η πολιτιστική και ιστορική του διαδρομή είναι ανεκτίμητης αξίας:

«Ήδη, μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχει δρομολογηθεί η επισκευή του επαρχιακού δρόμου, ωστόσο είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε παράλληλα την ιστορικότητα της Μονής, η οποία έχει προσφέρει σημαντικά σε όλες τις επαναστάσεις και τους απελευθερωτικούς αγώνες του Ελληνικού Έθνους. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να αξιοποιήσουμετα ιστορικά κειμήλια της που είναι η εθνική μας ταυτότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης.

Υπενθυμίζεται ότι η ονομασία της Μονής προήλθε εκ του αλβανικού Όμπλε που σημαίνει γλυκύ. Πιθανώς και αυτό να προέρχεται από το Πελασγικό Όμπη (γλυκιά τροφή) όπερ και η θεά Δήμητρα ονομάζετο και Ομπνία. Εκτίσθη το 1315 και την προστατεύει η θαυματουργός Παναγία η Ομπλίτισσα με το γλυκύ βλέμμα. Κάηκε επανειλημμένως από τους Οθωμανούς καθότι καταφύγιο των αγωνιστών. Ο κ. Ζαΐμης ξεναγήθηκε στην Ιερά Μονή μαζί με τον συνεργάτη του Δημήτρη Μπαρμπούνη.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Στιγμές… απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν πριν μια εβδομάδα σε σχολείο της Λάρισας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες γονείς μαθητών καβγάδισαν αγρίως και λίγο έλειψε να πιαστούν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής κατά την τρίτη μέρα της συνεδρίασης για την π . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμμ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search