Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στάση εργασίας και συγκέντρωση καθηγητών το μεσημέρι

Σε ανακοίνωση της Α΄ΕΛΜΕ Αχαίας αναφέρεται: Η κυβέρνηση από την αρχή της σχολικής χρονιάς αδιαφορεί για τα δίκαια αιτήματα  εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και, αποφασισμένη να μην διαθέσει ούτε ένα ευρώ για να τα ικανοποιήσει, επιλέγει  παρατεταμένο  -για πέντε ολόκληρους συνεχόμενους μήνες!!!- κλείσιμο σχολείων, καταδικάζοντας τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στο αντιπαιδαγωγικό μέτρο της τηλεκπαίδευσης. Ενώ στο ίδιο διάστημα βρίσκει 2 εκατομμύρια ευρώ (!!!) να δώσει στη cisco για να κρατήσει τα σχολεία κλειστά!!!

Τώρα πάλι και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, δεν διαθέτει  χρήματα για να προστατεύσει την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στα σχολεία, και κατ’επέκταση όλης της κοινωνίας. Ανοίγει τα σχολεία με τα ίδια μέτρα που ισχύουν εδώ και ένα χρόνο-αναγκαία μεν, αλλά από μόνα τους δεν αναχαίτισαν παγκοσμίως την πανδημία- με το επιπρόσθετο μέτρο των αυτό-διαγνωστικών τεστ, αποθέωση δηλ. του δόγματος της ατομικής ευθύνης. Αναθέτει σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φαρμακοποιούς την ανίχνευση, διάγνωση και την προστασία από τον ιό, ενώ αφήνει εκκρεμή μια σειρά ζητήματα, όπως της αποκομιδής των απορριμμάτων από τα τεστ, της αντιμετώπισης των παιδιών και των εκπαιδευτικών που θα διαπιστωθεί ότι είναι φορείς, της λειτουργίας των τμημάτων που θα βρεθεί κρούσμα κλπ.

ΩΣ Α΄ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ:

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.

ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ. ΓΙ’ΑΥΤΟ:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ.

Συναδέλφισσες – οι σας καλούμε

•ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΔΕ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-4 , ΚΑΙ ΩΡΑ  1.00μ.μ., ΠΡΟΚΗΡΡΥΣΟΝΤΑΣ ΔΙΩΡΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ 12-2 μ.μ.

•ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 14-4, ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30μ.μ.

•ΣΕ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 15-4 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ( ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ) ΚΑΙ ΤΑ Α’ΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

Τέλος, καλούμε τους εκπαιδευτικούς συναδέλφους μας, για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στα σχολεία τους από Δευτέρα, να απευθύνονται στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εκτός εαυτού βγήκε, για λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί, ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 15 χρόνων στο Αγρίνιο και επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα στην κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search