Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Βασιλόπουλου με Αντιδημάρχους των Καλαβρύτων

 

Οι  ρυθμίσεις που προωθούνται  για την  νομιμοποίηση κτηνοτροφικών μονάδων και  οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη  για τους αναδασμούς στην ορεινή ζώνη των Καλαβρύτων  κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε στην Πάτρα  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τους Αντιδημάρχους Καλαβρύτων,  Ζήση Ζησιμόπουλο και Αροανίας, Παναγιώτη  Λιακόπουλο.  

Το σχέδιο νόμου που προωθείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις παλαιές και τις νέες σταβλικές υποδομές και έχει ως  στόχο την αναστολή κατεδαφίσεων για τις πρώτες, αλλά και την απλοποίηση του πλαισίου για τη λειτουργία των δεύτερων που βρίσκονται σε δασικά σημεία.  Όπως σχολίασε  ο κ Βασιλόπουλος, «στόχος είναι η στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα ο οποίος επλήγη διπλά την τελευταία δεκαετία, καταρχάς από την οικονομική κρίση και στη συνέχεια από την ύφεση που συνοδεύει την πανδημία». 

Σε ότι αφορά τους αναδασμούς  έγινε αναφορά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης  των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις κοιλάδες του Βουραϊκού και του Αροανίου ποταμού και στο αίτημα  για  την επέκταση της διαδικασίας σε Κέρτεζη και Καλλιφώνιο στη Δ. Ε Καλαβρύτων  και στην Δ. Ε. Κλειτορίας  σε  Λυκούρια,  Κρινόφυτα κλπ. Το πρόγραμμα   υλοποιείται μέσω του τμήματος Πολιτικής Γης και Εγγείων Βελτιώσεων, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Π.Ε. Αχαΐας. 

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ Σταύρος Βέρρας, ο Δ/ντής της Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Αχαΐας, Νίκος Κοσμάς και ο Διδάκτωρ κτηνίατρος Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ  Κώστας Μήλιος.    

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις αρχές του 2020 η Πάτρα ήταν πρωτοπόρος και τοποθέτησε σε πλατείες τις πρώτες ταΐστρες αδέσποτων ζώων, για σκύλους και γάτες, παραδίδοντας μαθήματα φιλοζωίας σε ολόκληρη την χώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
Image
Image

Search