Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοκολατορίχτες: 30χρόνια αδιάληπτης παρουσίας

Στις 15/07/1991, κάνει επίσημα την εμφάνισή του στο Πατρινό Καρναβάλι ένας παράξενος Σύλλογος που επικυρώνεται από το Πρωτοδικείο με την ονομασία Σύλλογος Σοκολατοριχτών Πάτρας και τον διακριτικό τίτλο  «Σοκολατορίχτες». Λόγω του ιδιαίτερου αντικειμένου του καταλαμβάνει στη συνέχεια περίοπη θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες! Από τότε ο Σοκολατοπόλεμος εισέρχεται σε νέα φάση αφού τα μέλη του φροντίζουν να βομβαρδίζουν ανελλιπώς την Πάτρα με τα σοκολατένια βόλια τους υπερασπιζόμενοι το πατροπαράδοτο αυτό έθιμο. Μέχρι τότε ο Δήμος Πατρέων είχε την αποκλειστική ευθύνη για την εξασφάλιση και ρίψη των σοκολατένιων «πολεμοφοδίων». Σε αυτή την προσπάθεια όλα έγιναν με την αμέριστη συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών και του Διοικητικού Συμβουλίου. Η ομαδική προσπάθεια θα συνεχιστεί, με κάποιους ακόμη που έχουν τη διάθεση, το μεράκι και την αγάπη για το έθιμο για το λειτούργημα που ασκούν να συνεισφέρουν στη διατήρηση και προβολή του. 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

του Διονύση Τεμπονέρα, Δικηγόρου - Εργατολόγου, Μέλοςυ της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ   Τα στοιχεία δείχνουν ότι επανέρχονται όλες οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας που μας οδήγησαν . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Λέανδρου Τ. Ρακιντζή, Αρθρογράφου, Αρεοπαγίτη ε.τ. Μου άρεσε η δήλωση του κ. Πρωθυπουργού, ότι « θα ξύσουμε το πάτο του βαρελιού για να επιδοτήσουμε την αγροτική παραγωγή».  . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Παναγιώτη Καρασπήλιου* Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, η κορυφαία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας του Θείου Δράματος που μας οδηγεί στην Λαμπρή και Αγία Ανάσταση στον κόσμο των ζωντα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση κορυφής για τον αθλητικό διευθυντή της ΑΕΚ, Μπρούνο Άλβες, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τα πει με τον Ζοζέ Μουρίνιο στην πατρίδα τους, την Πορτογαλία. Ο άλλοτε στόπερ α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Παρασκευή 03/05/2024: 13.00 – 19.00Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 – 15.00Κυριακή του Πάσχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, που τον κατηγορεί πως παραβίασε κανόνες της Εκκλησίας και συναντήθηκε με τον «αφορισμένο» (όπως ο ίδιο τον αποκαλεί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αναφέρονται τα εξής: Το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει ομόφωνα τις αποφάσεις των περιφερειακών ενώσεων εργαστηριακών ιατρών για τον περιορισμό της λειτ
Image
Image

Search